Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, face turul Parlamentatului la pedale

Inquam Photos / Octav Ganea
florin iordache bikefest

Președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, participă sâmbătă la festivalul dedicat bicicliştilor urbani, BikeFest, relatează Antena3. A şasea ediţie a BikeFest va avea loc în perioada 3-4 septembrie 2016, în Parcul Izvor din Bucureşti. Festivalul va cuprinde şi o competiţie Urban Race care pune la dispoziţia participanţilor un traseu mai lung, care va putea fi parcurs prin interiorul şi prin exteriorul Palatului Parlamentului, cât şi pe principalele bulevarde ale oraşului. La eveniment va participa și copreședintele PNL, Alina Gorghiu.

Coreea de Nord își sperie vecinii cu programele sale nucleare

Activităţile la BikeFest 2016 sunt:

Urban Race – competiţie de cyclo-cross, organizată în interiorul curţii Palatului Parlamentului, pe bulevardele principale din jurul Casei Poporului şi Parcului Izvor. Numărul de participanţi înscrişi în competiţia din 2015 a depăşit 800 de biciclişti.

Speed Race - cursa de viteză, realizată pe aleile principale ale Parcului Izvor, desfăşurată cu cate doi participanţi pe cursă. Cursa este dedicatată tuturor categoriilor de varstă şi sex. 50 de participanţi înscrişi în ediţia BikeFest 2015.

Doi pe bicicletă - cursă dedicată cuplurilor, realizată pe aleile principale ale Parcului Izvor, desfaşurată cu câte doi cupluri pe cursă. 30 de cupluri participante în ediţia BikeFest 2015.

Putin AVERTIZEAZĂ România: Lăsând glumele la o parte

Junior Speed Race – concurs de liniuţă dedicat copiilor, cu vârste până în zece ani. 50 de participanţi înscrişi în ediţia BikeFest 2015.

X-Treme Bike 4 Fun – cursă de patru ture, cronometrată, cu obstacole, dedicată bicicliştilor pasionaţi de extrem. Competiţia se desfaşoară cu suportul şi supervizarea Green Revolution şi Şcoala de Biciclete. 30 de participanţi în ediţia BikeFest 2015.

Lecţii de mers pe bicicletă – lecţii oferite gratuit, în ambele zile ale BikeFest 2015, de către angajaţii Green Revolution, celor care doresc să înveţe să meargă pe bicicletă.

Tur ciclist caritabil – cu scopul de a combate abandonul şcolar al copiilor care locuiesc departe de şcoală. Rezultatul: 30 de biciclete donate.

Organizatorul evenimentului este asociaţia Green Revolution. Potrivit acesteia, acţiunea are scopul de a promova mişcarea în aer liber şi protejarea mediului înconjurător.

Aceast iniţiativă este sprijinită si de Carmen Ileana Moldovan, preşedintele Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor. Aceasta a declarat că mai multe biciclete înseamnă mai puţine maşini iar Bucureştiul are nevoie acum, mai mult ca niciodată, de un public conştient de problemele care pot apărea dacă nu avem grijă de mediul înconjurător.

Specialiştii estimează că utilizarea bicicletelor poate rezolva o parte din problemele care sunt generate de aglomerările urbane. Decongestionarea traficului ar fi cel puţin una dintre ele, mai ales dacă se ţine cont de faptul că un loc de parcare destinat unui automobil poate găzdui pâna la 20 de biciclete. Însă beneficiile utilizării acestui mijloc de transport nu sunt numai legate de managementul eficient
al spaţiului, ci şi de economisirea resurselor pe care le avem la dispoziţie. Practic, o biciletă consumă doar 5% din materialele necesare pentru construirea unui automobil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.