Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premiera de gală din SUA a noului film în care joacă Liam Neeson a fost anulată, după comentariile 'rasiste' ale actorului

liam neeson

Premiera de gală din SUA a noului film în care joacă Liam Neeson, "Cold Pursuit", a fost anulată după ce actorul a spus într-un interviu recent că a încercat să ucidă un "nenorocit de negru", ca răzbunare pentru că o persoană apropiată lui a fost victima unui viol, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Premiera de gală fusese programată marți seară, la New York, însă a fost anulată.

Reprezentanții studioului Lionsgate, producătorul filmului, au refuzat să comenteze privind acest subiect, însă o sursă a declarat pentru Reuters că un eveniment de gală în aceste circumstanțe ar fi nepotrivit.

Filmul "Cold Pursuit", de Hans Petter Moland, în care Neeson joacă rolul unui bărbat ce vrea să se răzbune pe asasinii fiului său, va fi lansat, totuși, în cinematografele din SUA.

Actorul a declarat, într-un interviu publicat luni de cotidianul britanic The Independent, că, în urmă cu 40 de ani, a fost o perioadă în care a mers pe străzi înarmat cu o bâtă specială așteptând să omoare pe cineva ca să răzbune trauma cuiva apropiat, o femeie care a fost violată de un bărbat de culoare.

Declarațiile sale au stârnit un val de critici acerbe, actorul fiind acuzat de rasism.

Citește și: Ariana Grande nu va participa la gală premiilor Grammy, după neînţelegeri cu producătorii

În ediția de marți dimineață a emisiunii "Good Morning America" de pe postul ABC, Neeson a revenit asupra afirmațiilor sale și a declarat că nu este rasist.

"Nu mai simțisem până atunci această nevoie primară de a mă dezlănțui și am întrebat-o (pe prietenă, n.r.) «o cunoști pe această persoană, era un bărbat?». Nu. «Rasa?». A spus că era un bărbat de culoare", a povestit actorul în interviu. "Am bătut în sus și în jos străzile cu o bâtă la mine, în speranța că o să se ia de mine cineva. Îmi e rușine să spun, am făcut asta vreme de o săptămână, în speranța că «un nenorocit de negru» o să iasă dintr-o cârciumă și o să se ia de mine, știi? Ca să am de ce să-l omor", a mai spus actorul în interviu.

"Înțeleg nevoia de răzbunare, dar nu duce decât la și mai multă răzbunare, la și mai multe crime, și mai multe crime", a adăugat acesta pentru The Independent.

Totuși, Neeson a declarat, marți, pentru ABC că ar fi reacționat la fel dacă ar fi fost vorba despre un irlandez, scoțian, britanic sau lituanian. "Încercam să apăr onoarea cuiva, să o apăr pe draga mea prietenă în acest groaznic mod medieval", a explicat Neeson pentru ABC.

Actorul, în vârstă de 66 de ani, a explicat că a și apelat la ajutor specializat pentru a trece peste traumă.

Actorul nord-irlandez Liam Neeson, nominalizat la Oscar pentru rolul din "Lista lui Schindler", s-a remarcat şi în alte filme din genuri variate, precum "Pur şi simplu dragoste/ Love Actually", "Batman - Începuturi", trilogia "Taken", trilogia "Cronicile din Narnia", dar şi în alte pelicule mai recente precum "3 zile de coşmar", "Echipa de şoc", "Înfruntarea titanilor", "The Grey: La limita supravieţuirii" şi "The Dark Knight Rises".

Lungmetrajul "Cold Pursuit" va fi lansat în România pe 22 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.