Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ pentru alegătorii din DIASPORA în turul 2: Secțiile de vot supraaglomerate în timp real

vot

O aplicație online destinată românilor din Diaspora va fi lansată în premieră, duminică, în ziua turului 2 al alegerilor prezidențiale.

Cetățenii români din străinătate pot confirma online prezența la secția de vot în care se află și pot trimite în orice clipă estimări cu privire la numărul de alegători care așteaptă în acel moment, la coadă, să voteze.

În acest fel, alegătorii din Diaspora pot alege cea mai putin aglomerata sectie de votare din apropierea lor.

APLICATIA EUVOTEZ.COM

"Dragi romani,

Numele meu este Andrei si sunt unul dintre romanii care au stat la coada la Institutul Cultural Roman din Londra, duminica, 2 noiembrie, de la 3.30pm pana la 10.15pm si nu am putut vota.

Dupa aproximativ o ora de stat la coada si observand ritmul foarte lent in care ne miscam, am inceput sa ma intreb daca la o alta sectie este un numar mai mic de persoane asteptand sa isi exercite dreptul la vot. Nu am putut rabda, asa ca m-am dus la o alta sectie din Londra sa vad care e situatia. Rezultatul a fost o ora pierduta pe drum pentru a constata ca situatia nu era diferita de cea de la Institutul Cultural Roman.

In momentul acela, imi doream sa pot accesa informatii despre situatia celorlalte sectii de votare din Londra si imprejurimi, dar nu am gasit. A doua zi am aflat ca in Portsmouth (un oras la 100km de Londra) a fost un numar mult mai mic de alegatori si s-a putut vota rapid. Insa, nu am avut de unde stii.

Asa a luat nastere ideea de a construi aplicatia euvotez.com care sa informeze alegatorii din diaspora asupra numarului (aproximativ) de persoane care asteapta la sectiile de votare. Toate acestea in timp real. Astfel, romanii pot alege o sectie de votare cu un numar mai mic de alegatori si astfel, sansele de a vota cresc. Un numar mai mare de utilizatori ne va oferi estimate mai apropriate de numarul real de alegatori aflati la sectiile de votare.

Va rog sa folositi euvotez.com cu incredere. Cred ca este important sa mentionez urmatoarele puncte:

  • Aplicatia nu are nuanta politica - nu vrem sa stim cu cine votezi!
  • Datele utilizatorilor nu sunt folosite in alte scopuri decat cele mentionate de aplicatie si vor fi sterse imediat dupa incheierea alegerilor.
  • Pentru a evita abuzurile, aplicatia poate fi folosita in apropriere de o sectie de votare, doar din diaspora.

Folositi euvotez.com pe 16 noiembrie!

Cu stima,
Andrei Petre", spun realizatorii aplicatiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.