Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul britanic promite statelor din Grupul de la Vişegrad ajutor în criza refugiaţilor ucraineni

Agerpres - Reuters
Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson le-a promis marţi premierilor din ţările Grupului de la Vişegrad (Republica Cehă, Ungaria, Polonia şi Slovacia) că Regatul Unit le ''va ajuta cum poate'' în gestionarea exodului refugiaţilor ucraineni, relatează agenţia EFE.

Vorbind la începutul unei reuniuni la Londra desfăşurată marţi, Boris Johnson le-a mulţumit premierilor polonez Mateusz Morawiecki, ungar Viktor Orban, slovac Eduard Heger şi ceh Petr Fiala, pentru ''leadershipul'' de care au dat dovadă în abordarea crizei de la frontierele ţărilor lor.

Şeful guvernului britanic a amintit că cele patru ţări sunt ''în prima linie'' a conflictului şi se confruntă cu ''riscul unei enorme crize umanitare''. ''Regatul Unit este pregătit să le ajute în orice modalitate în care putem'', a mai spus Johnson în intervenţia sa, potrivit Agerpres.ro.

Declaraţia sa vine după ce Ministerul de Interne britanic a recunoscut luni că acordase până în acel moment doar 300 de vize în cadrul programului de care pot beneficia numai refugiaţii ucraineni care au familii în Regatul Unit. Conform datelor oficiale, circa 17.700 de ucraineni au iniţiat formalităţile pentru a solicita o astfel de viză.

Peste două milioane de persoane s-au refugiat în afara Ucrainei în cele 13 zile care s-au scurs de la începerea invaziei ruse. Marea majoritate a refugiaţilor ucraineni se află în Polonia, România, Ungaria, Slovacia şi Republica Moldova, dar circa 153.000 dintre ei au plecat mai departe spre alte ţări europene, conform datelor ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.