Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Franței dă cu parul: 'UE nu a fost la înălţimea crizei'

The Independent
Edouard Philippe

Premierul francez Edouard Philippe a apreciat miercuri că Uniunea Eurpeană (UE) ”nu a fost la înălţimea crizei” noului coronavirus, salutând totodată ”planul foarte ambiţios” de relansare economică propus de Franţa şi Germania, relatează AFP potrivit news.ro.

”Probabil că putem spune, făcând un pas înapoi, că Uniunea Europeană nu a făcut nimic şi a fost utilă”, a subliniat premierul francez într-o sesiune de interpelare în Senat.

”Dar a fost ea, oare, în mod veritabil, la înălâimea acestei crize? Eu cred că nu”, a declarat el, răspunzând unei interpelări a lui Hervé Marseille, liderul senatorilor din grupul Uniunea Centristă.

Philippe a salutat însă ”planul foarte ambiţios vizând să permită finanţarea unei relansări” economice, în valoare de 500 de miliarde de euro, propus luni de către Emmanuel Macron şi Angela Merkel.

Citește și: Avertisment dur fără precedent al lui Raed Arafat: Este posibil să ajungem într-o situaţie mult mai gravă decât cea prin care am trecut

”Adesea, atunci când criza europeană este prezentă, stă în capacitatea Franţei şi Germaniei de se înţelege şi de a antrena în căutarea unei soluţii”, a subliniat el.

”Nu a existat vreun precedent al acestui tip de anunţ. De ce? Pentru că, şi o spun cu multă plăcere, Germania s-a mişcat”, a mai apreciat Philippe, duoă care a lăudat rolul Franţei în această evoluţie.

”Eu nu exclud (...) că Germania a mişcat pentru că Franţa însăşi a mişcat”, a comentat el.

Potrivit premierului francez, Germania ”a văzut că Franţa, atacând reforme de structură, care au fost evocate uneori, dar nu au fost realizate, vrea să pregătească efectiv viitorul în mod serios”.

”Acesta este singurul motiv pe care-l identific pentru a putea face să funcţioneze din nou acest motor franco-german, despre care ştim toţi că este indispensabil repornirii Europei”, a subliniat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.