Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul japonez se va întâlni în februarie cu noul preşedinte american

Premierul japonez Shinzo Abe şi preşedintele american Donald Trump urmează să se întâlnească la Washington în jurul datei de 10 februarie, a afirmat o sursă diplomatică niponă sub rezerva anonimatului, citată joi de agenţia de ştiri Kyodo, relatează DPA, potrivit agerpres.

În timpul unei sesiuni a comisiei pentru buget din camera inferioară a Parlamentului, Abe a menţionat deschiderea Japoniei pentru elaborarea unui acord bilateral de liber schimb (FTA) sau un acord de parteneriat economic (EPA) cu SUA.

Citeşte şi: Ani grei de închisoare pentru mai mulţi militanţi islamişti şi un lider al opoziţiei

Luni, Donald Trump a semnat un decret de retragere a participării SUA din Parteneriatul Trans-Pacific (TPP), aşa cum a promis în campania electorală.

"Vom depune un efort constant pentru a face apel la (Trump) în legătură cu TPP. Însă asta nu înseamnă că nu putem semna un acord FTA sau EPA", a mai spus Abe.

"Vom proteja cu fermitate ceea ce ar trebui să protejăm. Doresc să particip la negocieri bilaterale, pe baza ideii că agricultura este temelia ţării", a mai spus premierul nipon.

Abe a declarat totodată că vicepremierul Taro Aso, care este de asemenea ministru al finanţelor, îl va însoţi la Washington pentru a discuta cu vicepreşedintele american Mike Pence.

Agenţia Kyodo a informat marţi că Abe intenţionează să-i spună noului preşedinte american Donald Trump că Tokyo înţelege şi respectă politica sa "America în primul rând" în cadrul primei lor întâlniri oficiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.