Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preot, mesaj DUR pentru credincioși înainte de referendum: 'Cine nu merge la vot și crede că e creştin ortodox se înşală amarnic' / VIDEO

preot-hartuire

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a îndemnat credincioşii să iasă la vot la referendumul din 6-7 octombrie. Arhidiaconul său, preotul Ioan Ardelean, s-a enervat teribil că unii credincioşi au început să părăsească biserica atunci când li se citea apelul BOR pentru referendum, informează Adevărul.

La finalul Sfintei Liturghii de duminică, 30 septembrie, în care tema slujbei a fost iubirea vrăjmaşului (conform Evangheliei), Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a rostit un îndemn către credincioşii care se aflau la Catedrala arhiepiscopală Sfinţii Petru şi Pavel din Constanţa.

Ciclonul Zorba a făcut ravagii în Grecia: Cel puțin trei persoane au dispărut în insula Evia

„Iubiţi credincioşi, de acum într-o săptămână să votaţi cu toţii DA, vă spun ca un păstor, pentru apărarea familiei adevărate, lăsată de Dumnezeu şi nu pentru tot felul de subterfugii, prin care să fie familii din persoane de acelaşi gen. Sper să avem bucuria votului împlinit, aveţi datoria ca pe toate rudeniile şi pe toţi vecinii să-i duceţi la vot, să avem un viitor care nu degenerează. Să ne ajute bunul Dumnezeu!“, a spus ierarhul înainte de a trece la binecuvântarea enoriaşilor.

Un preot care a citit cuvântul Patriarhiei către credincioşi s-a arătat deranjat că oamenii au început să părăsească biserica atunci când a venit momentul ascultării apelului Sinodului BOR.

El s-a întrerupt din citit pentru a-i certa pe aceia: „Sper că cei care pleacă sunt hotărâţi şi ştiu că deja votează ‘Da’. Că dacă cumva cineva crede că nu merge la referendum şi nu-şi mărturiseşte credinţa faţă de Hristos şi după aceea crede că e creştin ortodox se înşală amarnic. Amarnic se înşală!“, a tunat preotul arhidiacon Ioan Ardelean, originar din Cluj, profesor universitar la Facultatea de Arte, la Interpretare muzicală-Canto, la Universitatea Ovidius din Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.