Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele ales al CJ Timiș, despre erorile lui Nicolae Robu: 'Dacă te cerţi cu toată lumea, dacă îţi creezi duşmani zilnic, vei avea de pierdut'

Redesteptarea
Alin Nica

Preşedintele ales al Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica (PNL), a făcut, marţi, într-o conferinţă de presă, o scurtă analiză a alegerilor locale, a prezentat câteva dintre planurile sale la Consiliul Judeţean Timiş şi a vorbit despre greşelile făcute de candidatul pentru Primăria Timişoara, Nicolae Robu. "Pierderea Timişoarei a fost rezultatul unor greşeli strategice ale domnului Robu. (...) A greşit la modul în care s-a raportat la aşteptările oamenilor, cred că putea să fie mai bine conectat la ce îşi doreau oamenii şi să fie mai atent la modul de comunicare cu presa şi cu societatea civilă în ansamblu. Realizări au fost şi nu le poate contesta nimeni. Dacă te cerţi cu toată lumea, dacă îţi creezi duşmani zilnic, vei avea de pierdut", a spus Nica.

"Mă bucur că după 20 de ani, PNL devine principalul partid din judeţul nostru, avem 47 de primari, preşedinte de Consiliu Judeţean, scorul de la Consiliul Judeţean spune totul, 40%. Am câştigat toate oraşele, mai puţin Recaşul, din cele două municipii avem Lugojul, în premieră, dar am pierdut Timişoara. Niciodată nu am avut atâţia primari. (...) Pe de o parte, am avut un vot puternic negativ la Timişoara şi un vot puternic pozitiv la judeţ. Acest lucru îl vom analiza şi vom lua o decizie, astfel încât voinţa cetăţenilor să fie respectată (...) Nu am venit să dau pe nimeni afară, voi eficientiza activitatea, voi elimina clientela politica şi vom face din această instituţie una suplă, centrată pe interesul cetăţenilor", a declarat Alin Nica.

Gabriela Firea îl contrazice pe Călin Popescu Tăriceanu: Nu este adevărat! Eu mi-am dorit foarte mult o alianță cu Pro România, ALDE, PP-USL

Nica a afirmat că noul Consiliu Judeţean va fi investit abia peste o lună, aproximativ, conform noului cod electoral. PNL a obţinut 17 mandate, USR-PLUS - 9, PSD - 7, iar Pro România - 3. PNL va face alianţă cu USR-PLUS în noul CJ Timiş.
Despre pierderea Primăriei Timişoara, preşedintele ales al CJT a declarat că este rezultatul unor greşeli strategice ale candidatului Nicolae Robu.
"Pierderea Timişoarei a fost rezultatul unor greşeli strategice ale domnului Robu. Vom face o analiză a acestor alegeri, împreună cu colegii şi cu primarii în jurul cărora vom forma o echipă şi vom încerca să vedem ce soluţii vom avea pentru a propune la alegerile următoare cea mai bună echipă care să ne reprezinte la Bucureşti, în Parlament. Domnul Robu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al filialei, va rămâne simplu membru, va rămâne primul primar liberal al Timişoarei, după perioada de tranziţie, ceea ce pentru noi e mare lucru. Regele a murit, trăiască regele. Nu aş dori să discut despre ce a greşit, aş vrea să rămână lucrurile bune făcute pentru Timişoara. Să privim cu încredere către viitor. Se închide un capitol şi trebuie să deschidem noi direcţii de dezvoltare ale Timişului şi Timişoarei. A greşit la modul în care s-a raportat la aşteptările oamenilor, cred că putea să fie mai bine conectat la ce îşi doreau oamenii şi să fie mai atent la modul de comunicare cu presa şi cu societatea civilă în ansamblu. Realizări au fost şi nu le poate contesta nimeni. Dacă te cerţi cu toată lumea, dacă îţi creezi duşmani zilnic, vei avea de pierdut. Cred că măsura în toate e cea mai bună soluţie. Cred că singur şi-a făcut rău dintr-o relaţie contradictorie cu presa şi nu a reuşit să pună reflectorul pe lucruri care nu îl avantajau prin modul său de a se exprima în legătură cu presa, cu cei din jur", a declarat Alin Nica.
Alin Nica, şeful ales al CJ şi cel care, cel mai probabil, va prelua conducerea filialei PNL Timiş după demisia lui Nicolae Robu, a susţinut că şi Biroul Judetean de conducere al PNL Timiş ar trebui să demisioneze.
"Momentan nu sunt (preşedinte interimar al PNL Timiş - n.r.). A trecut doar o zi jumăte de la alegeri. Mâine va fi convocat Biroul Politic Naţional, voi avea o discuţie cu domnul Orban şi vom lua decizia cea mai bună. Nu e o chestiune pe care mi-o doresc, dar sunt deschis să îmi asum această responsabilitate. Decizia trebuie să fie una naturală, deschisă spre raţiune. Preşedintele şi-a dat demisia şi Biroul ar trebui să îşi dea demisia, ar trebui să avem un preşedinte interimar şi un birou interimar nou. Mandatul va fi de sub 6 luni. Lucrurile se vor clarifica după alegerile parlamentare. Statutul nu permite să organizăm alegeri înainte de parlamentare. În primăvară estimez că vom avea alegeri statutar. Vom face o analiză foarte clară a activităţii celor care au funcţii în deconcentrate", a explicat Nica.
Candidatul PNL Timiş, Alin Nica, a câştigat alegerile pentru conducerea Consiliului Judeţean Timiş, în timp ce Nicolae Robu nu a mai obţinut un nou mandat de primar, alegerile fiind câştigate de candidatul USR Dominic Fritz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.