Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele CCIR bate cu pumnul în masă, după o discuție cu Ambasadorul Republicii Coreea în România

CCIR
Mihail Daraban

România trebuie să atragă capacităţi de producţie coreene din toate domeniile de activitate şi nu să se rezume numai la importuri, consideră preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban. Acesta a avut miercuri o întrevedere cu ambasadorul Republicii Coreea în România, Rim Kap-soo, agenda discuţiilor cuprinzând subiecte legate de modalităţile de dezvoltare a relaţiilor economice şi comerciale între comunităţile de afaceri dintre cele două state.

"Mediul de afaceri românesc trebuie să acceseze şi alte pieţe în afară de cea a Uniunii Europene pentru a se dezvolta susţinut şi pentru a putea rezista din punct de vedere concurenţial în domeniul în care îşi desfăşoară activitatea. La fel de important este însă şi pentru antreprenorii coreeni să poată pătrunde pe piaţa europeană, iar România, prin Portul Constanţa, poate să devină un hub comercial pentru oamenii de afaceri din Coreea de Sud. Regiunea Portului Constanţa oferă toate facilităţile necesare pentru investiţii noi, inclusiv suprafeţe de teren generoase, asigurând totodată o poziţie strategică cu deschidere către Europa Centrală şi de Vest prin coridorul fluvial al Dunării. Cu toţii suntem familiarizaţi cu produsele coreene fie că vorbim de cele din domeniul telecomunicaţiilor, fie de cele din domeniul auto, iar cifrele din dreptul schimburilor comerciale dintre cele două state certifică acest lucru. Pentru România este foarte important însă să atragă capacităţi de producţie coreene din toate domeniile de activitate şi nu să se rezume numai la importuri. Ar fi un câştig real atât pentru economia noastră, cât şi pentru cea coreeană", a declarat preşedintele CCIR, conform unui comunicat remis AGERPRES.

La rândul său, diplomatul coreean a subliniat că România şi Coreea de Sud prezintă o serie de similitudini în plan politic şi geopolitic, precum şi în plan economic şi comercial, iar acest lucru contribuie la o apropiere mai rapidă şi mult mai eficientă a mediilor de afaceri din cele două state.

"Astfel, voi deveni un susţinător al potenţialului românesc pentru investiţiile din Coreea de Sud, precum şi în ceea ce priveşte lărgirea bazei de export a României pentru echilibrarea balanţei comerciale bilaterale. Avem în vedere atragerea unui concern industrial sud coreean major pe piaţa investiţiilor din România pentru a constitui un vector de dezvoltare şi pentru alte afaceri colaterale. Totodată, în proporţie de 90%, autorităţile din România şi Coreea de Sud au convenit asupra organizării unei sesiuni a Comisiei Mixte, în toamna acestui an, prilej cu care se va organiza un Forum de afaceri bilateral", a spus Rim Kap-soo.

Potrivit datelor ONRC, valoarea totală a schimburilor comerciale România-Coreea de Sud era de aproape 886,51de milioane de euro, la sfârşitul anului 2021. La nivelul lunii aprilie 2022, în România activau un număr de 273 companii coreene, cu o valoare totală a capitalului social subscris de peste 81 de milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.