DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Nicu Vlad: 'Rezultatele pe care le-am avut în istorie de dau dreptul de a vrea mai mult'

www.agerpres.ro
Nicu Vlad haltere

Preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Nicu Vlad, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, cu ocazia deschiderii Campionatelor Europene de haltere pentru juniori (Under-20) şi tineret (Under-23), care au loc la Bucureşti, că rezultatele obţinute de-a lungul timpului la această disciplină dau dreptul României să îşi dorească mai mult, incluzând aici şi organizarea unor competiţii internaţionale, anunță AGERPRES.

"Este o competiţie importantă în primul rând datorită faptului că anul viitorul sunt Jocurile Olimpice şi aceste competiţii, pentru că sunt două, una de juniori şi una de tineret, de sub 23 de ani, reprezintă criterii de calificare la Tokyo şi este o oportunitate pentru sportivii din Europa să-şi îmbunătăţească rezultatele. Pentru noi ca federaţie, având în vedere că suntem în partea de sus a clasamentului, suntem o ţară care a însemnat ceva pentru acest sport. Rezultatele pe care le-am avut în istorie ne dau dreptul de a vrea mai mult. Şi unul dintre obiectivele noastre este şi acela de a organiza competiţii internaţionale. Avem 31 de sportivi care vor evolua în următoarele zile şi sper ca măcar unu sau doi să-şi îmbunătăţească rezultatele. Sperăm la calificări, dacă nu am spera... Dacă nu sperăm, murim. Noi sperăm la calificări, dar nu este o competiţie decisivă, în 18 luni sunt mai multe competiţii. Important este să aibă evoluţii bune", a declarat Nicu Vlad.

La ceremonia de deschiderea a Campionatelor Europene de haltere pentru juniori (Under-20) şi tineret (Under-23) participă şi preşedintele Federaţiei Europene de Haltere, Antonio Urso.

România va participa cu un lot de 31 de sportivi la Campionatele Europene de haltere pentru juniori (Under-20) şi tineret (Under-23), care se vor desfăşura în perioada 18-27 octombrie la RIN Grand Hotel (Sala Bucureşti) din Capitală.

La juniori vom fi reprezentaţi de 23 de sportivi, 12 la feminin şi 11 la masculin, în timp ce la Under-23 vor concura pentru România 8 halterofili, 4 la feminin şi 4 la masculin.

Citește și: Mircea Diaconu aruncă BOMBA: 'Ținta mea este NU să ajung președinte'

România are ca obiectiv câştigarea a 5-7 medalii la această competiţie, care este criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, a precizat Nicu Vlad pentru AGERPRES.

Bianca Molie (U23, categoria 64 de kilograme) şi Paul Dumitraşcu (U20, categoria 73 de kilograme) sunt doi dintre sportivii români care vor încerca să câştige un punctaj cât mai mare pentru calificarea la Jocurile Olimpice.

România a încheiat Campionatele Europene de haltere pentru juniori (U20) şi tineret (U23) de la Zamosc (Polonia), în 2018, cu un bilanţ de 20 de medalii, dintre care 8 de aur, 4 de argint şi 8 de bronz.

Lotul României pentru Europenele de la Bucureşti:

juniori (Under-20): feminin - Cosmina Adriana Pană (cat. 45 kg), Bianca Daniela Dumitrescu, Mihaela Valentina Cambei (ambele la cat. 49 kg), Alexandra Daniela Maricuţ (cat. 55 kg), Andreea Penciu, Alice Magda Halmac (ambele cat. 59 kg), Maria Luana Grigoriu, Raluca Andreea Olaru (ambele cat. 64 kg), Mariana Tăbăcariu, Mihaela Ilie (ambele la cat. 71 kg), Ionela Simona Nanu (cat. 87 kg), Gabriela Valentina Daviduţă (cat. +87 kg), masculin - Cristian Marian Luca, Valentin Ionadi Iancu (ambii la cat. 55 kg), Florin Cosmin Krupla, Silviu Alin Racheru (ambii la cat. 61 kg), Emanuel Marian Danciu, Robert George Florea (cat. 67 kg), Constantin Carp, Paul Dumitraşcu, Victor Anici (toţi la cat. 73 kg), Dănuţ Borodi (cat. 81 kg), Andrei Cosmin Ciobanu (cat. 102 kg);

tineret (Under-23): feminin - Florina Sorina Hulpan, Georgiana Alexandra Curt (ambele cat. 59 kg), Mădălina Bianca Molie (cat. 64 kg), Ionela Daniela Manea (cat. +87 kg), masculin - Daniel Florin Vizitiu (cat. 67 kg), Alexandru Adrian Lupişcă (cat. 81 kg), Nicolae Negrea (cat. 102 kg), Andrei Mircea Roman (cat. 109 kg).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.