Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, va fi prezent în tribune la finala de pe Wembley

RAI 1
Sergio Mattarella

Preşedintele italian Sergio Mattarella va asista duminică în tribunele stadionului Wembley din Londra la finala EURO 2020 dintre Italia şi Anglia, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Presa italiană a relatat că după finalizarea unor proceduri medicale, Mattarella va face deplasarea la Londra pentru a fi alături de Squadra Azzurra în tentativa de a câştiga al doilea ei titlu european după cel din 1968.

Citește și: Stârnit de JUDECĂTORII ICCJ, fostul ministru Berceanu a dat `BOMBA`:`Bechtel...

Conform presei italiene, nu va face în schimb deplasarea premierul Mario Draghi, care în ultimele săptămâni a criticat faptul că finala se va juca în Marea Britanie, o ţară care a înregistrat o creştere importantă a infectărilor cu tulpina Delta a noului coronavirus.

Alţi preşedinţi italieni au onorat de-a lungul timpului echipa naţională prin prezenţa lor în nopţi istorice ale fotbalului italian precum Sandro Pertini, Carlo Azeglio Ciampi sau Giorgio Napolitano.

Pertini a fost prezent pe stadionul Santiago Bernabeu, la CM 1982, când echipa lui Enzo Bearzot a învins în finală Republica Federală Germană cu 3-1 şi a obţinut al treilea său trofeu mondial.

Ciampi a însoţit Italia la finala EURO 2000, din Belgia şi Olanda, când ''azzurrii'' au fost învinşi de Franţa în prelungiri, în timp ce Napolitano a fost martor la finala CM 2006 de la Berlin, când squadra s-a impus în faţa Franţei după prelungiri şi a câştigat al patrulea său titlu mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.