PP-DD nu intenţionează să intre la guvernare şi nu va face niciun fel de alianţe, a declarat luni preşedintele partidului, Simona Man.
'Aş vrea să neg toate informaţiile potrivit cărora PP-DD ar intra la guvernare. PP-DD, categoric, nu va intra la guvernare şi nu va face niciun fel alianţe. Rămânem consecvenţi, aşa cum am promis electoratului nostru, şi nu ne vom alia cu nimeni, vom intra singuri în această bătălie şi vom merge în alegerile europarlamentare tot singuri', a afirmat Man, într-o conferinţă de presă.
Ea a adăugat că problema disensiunilor din USL o constituie Ministerul Afacerilor Interne.
'Probabil că vom asista în următoarea perioadă la jocuri politice care, pe noi cu siguranţă, dar şi pe cei de-acasă, vor surprinde. (...) Noi am putea avea şi propuneri în acest sens, să-i ajutăm pe liderii de la Putere, pe cei din USL să-şi rezolve această problemă, având în vedere că nu-şi pot împărţi aceste funcţii, iar problema este MAI, unde nu se pot înţelege asupra numirii acelui ministru. Eu cred că ar fi o soluţie foarte simplă şi anume UNPR-ul ar putea trece de partea PNL-ului şi problema lor ar fi rezolvată', a susţinut liderul PP-DD.
Man a cerut demisia de onoare a premierului Victor Ponta. 'Nu suntem de acord cu absolut nimic din ceea ce se întâmplă. Constatăm faptul că aceia care sunt astăzi la guvernare nu fac ceea ce trebuie să facă pentru cetăţeni, există o mare incapacitate în acest sens, drept pentru care cerem demisia de onoare a premierului Ponta', a afirmat liderul PP-DD.
Liderul grupului parlamentar PP-DD, deputatul Daniel Fenechiu, s-a referit, la rândul său, la recenta decizie a Curţii Constituţionale care a constatat că 26 din textele pentru revizuirea Legii fundamentale ar fi neconstituţionale.
'Suntem consecvenţi opiniilor exprimate de la începutul procesului de revizuire a Constituţiei. Criticăm faptul că în procedura de elaborare a acestei propuneri au fost ignoraţi în totalitate specialiştii. Probabil că aţi constatat că la un moment dat fiecărui partid i s-a solicitat să facă propuneri de specialişti. Din păcate, propunerile făcute au fost ignorate de către Crin Antonescu şi grupul USL din cadrul comisiei care, având o majoritate covârşitoare, au putut practic să dicteze ce se votează şi ce nu', a susţinut Fenechiu.
În opinia sa, nu a existat o dezbatere serioasă pe textul constituţional. 'Textele constituţionale care au fost adoptate erau practic stabilite în laboratoarele USL. Aşteptăm cu interes să vedem motivarea Curţii Constituţionale', a precizat Fenechiu.
Agerpres