Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele PSD Bucureşti, pe marginea prăpastiei: Curtea de Conturi l-a luat în vizor

Preşedintele PSD Bucureşti, pe marginea prăpastiei. Curtea de Conturi l-a luat în vizor. Un raport al instituţiei îl vizează pe Robert Negoiţă. Inspectorii condusi de Nicolae Vacaroiu critică dur risipa banului public de la Primaria Sectorului 3. De aceasta data, Curtea de Conturi a verificat activitatea lui Negoita cu privire la lucrarile de pe artera Unirii-Alba Iulia, unde s-au aruncat sute de milioane de lei.

Citeşte şi: Un nou scandal la SMURD: Ce se întâmplă cu avionul donat de Ţiriac

Cel mai recent raport public al Curtii de Conturi arata dezastrul din Sectorul 3 in privinta bugetului public care a fost dinamitat fara mila de primarul Robert Negoita si angajatii sai. Iar inspectorii lui Vacaroiu s-au luat cu mainile de cap dupa ce au constatat ca sute de milioane de lei au fost aruncate pe borduri si amenajare peisajistica. Si un exemplu in acest sens este artera Unirii-Alba Iulia. “Sectorul 3 a efectuat plati catre SC ADPB SA pentru amenajarea peisagistica si intretinere spatii verzi in perioada 2011-2014 cuprinse intre 184.332 mii lei in anul 2011 si 120.184 mii lei in 2014.

Vezi şi: Victor Ponta, AUDIAT la DNA în dosarul GOVOR

In perioada 2011-2014, utilizarea fondurilor de la bugetul local in baza comenzilor emise de Sectorul 3 catre SC ADPB SA s-a localizat in principal pe b-dul Unirii, pe ambele aliniamente de la Piata Alba Iulia si pana la Magazinul Unirea. Din analiza modului in care au fost efectuate aceste cheltuieli s-a ajuns la concluzia ca in anul 2014 din totalul cheltuielilor cu lucrarile de amenajari si intretinere spatii verzi, 26,79% dintre acestea au fost numai pe o singura artera principala din Sectorul 3, respectiv B-dul Unirii”, se arata in raportul Curtii de Conturi. Insa cele mai mari probleme au fost descoperite la betonarea aceleeasi artere. Astfel, “peste 63% din lucrarile efectuate in anul 2014 sunt lucrari de amenajare structuri de beton diverse culori, borduri si rigole din granit, pavaj ornamental din granit si garduri metalice care sunt lucrari de investitii de amenajare a trotuarelor pe aceasta artera si doar 37% reprezinta amenajare de spatii verzi”, a stabilit Curtea de Conturi. O alta fapta de vitejie penala a lui Negoita este si scoaterea din functiune, in 2013, a 427 de banci, instalate pe bani grei in 2012 de fostul primar. Cum s-a intamplat si cu ocazia altor inspectii, probabil ca si de aceasta data Curtea de Conturi va sesiza DNA-ul in cazul risipei de la Sectorul 3.

Vezi și: Candidatură surpriză la Primăria Capitalei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.