Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele UDMR declară că rezultatele elevilor maghiari din România la Evaluarea Naţională arată că reforma educaţională are o direcţie bună

Rezultatele obţinute de elevii maghiari din România la Evaluarea Naţională din acest an arată că reforma educaţională, implementată cu ani în urmă, are o direcţie bună, chiar dacă rezultatele nu sunt încă spectaculoase, a declarat, joi, Hunor Kelemen, preşedintele UDMR.

Politicianul a vorbit despre Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a, într-un mesaj video postat pe o pagină de socializare, ca fiind un moment important pentru aceştia în ce priveşte continuarea studiilor la liceu.

Hunor Kelemen a amintit că, pentru prima oară, elevii maghiari au putut susţine examenul la limba şi literatura română conform unui curriculum diferenţiat, care ia în considerare faptul că româna nu este limba maternă a elevilor de etnie maghiară. Acesta a subliniat că elevii maghiari au avut rezultate mai bune decât media naţională, întrucât 77,09% dintre ei au obţinut o medie de trecere, în timp ce media naţională a fost de 76,8%.

Potrivit politicianului, aceasta este o realizare importantă în circumstanţele în care elevii au avut un an şcolar extrem de dificil din cauza lipsei prezenţei fizice cauzată de epidemie. Acesta a comparat rezultatele examenului din acest an cu rezultatele din anul 2018, informează hirado.hu.

Comparativ cu anul 2018, la toate cele trei discipline la care au fost examinaţi elevii, română, maghiară şi matematică, s-au obţinut rezultate mai bune, chiar dacă nu sunt încă spectaculoase, a afirmat preşedintele UDMR. Acesta a amintit că, în anul 2018, 53% dintre elevii maghiari au obţinut o notă de trecere la limba şi literatura română, iar acum 56%.

La limba şi literatura maghiară, 93% au trecut examenul în urmă cu trei ani, iar acum 96%. În anul 2018, la matematică, 55% au obţinut o notă de trecere, în această sesiune însă raportul celor care au luat cu succes examenul a crescut la 67%, a precizat Hunor Kelemen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.