Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele USR anunţă un nou referendum intern: Candidaţii partidului, aleşi de toţi membrii

usr uniunea salvati romania

Candidaţii Uniunii Salvaţi România (USR) la europarlamentare vor fi aleşi în urma unui referendum intern, orice membru putând să se înscrie în această competiţie, a declarat, duminică, la Alba Iulia, liderul partidului, Dan Barna.

"USR are un mecanism în ceea ce priveşte europarlamentarele diferit de orice a fost în politica românească de până acum. Este, cumva, un festival al democraţiei, în care locurile de europarlamentar de pe liste vor fi decise de membrii partidului prin referendum intern. Practic, oricine din partid poate să se înscrie să candideze şi în măsura în care convinge membrii va fi mai sus pe liste şi va fi pe lista de locuri eligibile de europarlamentare", a afirmat Dan Barna, potrivit Agerpres.

Vezi şi: Informaţiile acestea îţi pot salva viaţa: Semnele care îţi arată că ai probleme cu inima

El a adăugat că "orice cetăţean care îşi doreşte să aibă o şansă să devină europarlamentar" poate să se înscrie în USR şi să participe la acest referendum intern. 

"În momentul în care devii membru, poţi să candidezi. Dacă ai un program sau experienţă profesională credibilă şi convingătoare pentru poziţia de europarlamentar... vor avea toate şansele să fie pe această listă. Spre deosebire de ceea ce a existat în politică dintotdeauna, în care un lider de partid sau comitet punea cu mânuţa 'primul e Gigel, al doilea Costel, al treilea, al patrulea Ionică', USR, rămânând fidel mesajului de partid democratic şi partid transparent, va realiza această listă prin consultare cu toţi membrii prin vot", a declarat Barna. 

Liderul USR a susţinut că este "cel mai democratic şi neconflictual mod" prin care pot fi aleşi cei care au "cea mai mare credibilitate şi experienţă şi care sunt capabili să-i convingă" pe membrii partidului să fie susţinuţi. El a adăugat că procedura va fi una "transparentă". 

Anunţarea de candidaturi şi campania internă vor dura două luni, respectiv octombrie şi noiembrie, urmând ca la sfârşitul acestei perioade să se ştie care este lista USR pentru europarlamentare, a mai precizat liderul USR. 

În ceea ce îl priveşte, Barna a spus că el nu vizează un mandat de europarlamentar pentru perioada următoare.

Vezi şi: Cum să NU te îngraşi în concediu: Un dublu campion naţional de Culturism şi Fitness dezvăluie soluţia

"Nu voi candida. Am fost numit de către colegii mei să mă ocup de managementul partidului. USR e în etapa de construire şi dezvoltare şi mi se pare important ca cel puţin pentru următoarea perioadă să-mi aloc energia stabilizării şi creşterii partidului", a declarat acesta. 

Dan Barna a precizat că dacă atunci când a preluat partidul, în octombrie anul trecut, acesta avea undeva la 1.800 de membri, în momentul de faţă are peste 4.000 de membri, trendul fiind unul crescător. 

"Oamenii vin alături de USR şi vin alături de varianta de Românie la care noi lucrăm şi pe care o propunem, o Românie proeuropeană, o Românie care susţine antreprenoriatul, o Românie ca afară, prin afară înţelegând Vestul Europei şi ţările civilizate, şi nu variantele Turcia, Rusia şi alternativele mai mici", a conchis liderul USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.