Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul petrolului crește și ajunge la cea mai înaltă cotație din anul 2014

SteelGruru
petrol

Preţurile petrolului au crescut miercuri pentru a patra zi, după un incendiu la o conductă între Irak şi Turcia care a dus la oprirea pentru scurt timp a livrărilor, sporind îngrijorările legate de oferta pe termen scurt, transmite Reuters.

Livrările prin intermediul conductei  Kirkuk-Ceyhan, care transportă petrol din nordul Irakului, al doilea mare producător de ţiţei din cadrul OPEC, către portul turc Ceyhan, au fost reluate, informează News.ro.

Explozia care a declanşat incendiul la conducta din sud-estul Turciei a fost provocată de prăbuşirea unui stâlp de electricitate, nu de un atac, a declarat o sursă de securitate.

Îngrijorările legate de ofertă au fost amplificat în această săptămână de un atac al grupului Houthi din Yemen în Emiratele Arabe Unite şi de comasarea de trupe ruseşti la graniţa cu Ucraina.

Preţul petrolului Brent a crescut cu 1,31%, la 88,82 dolari pe baril, iar în timpul tranzacţiilor a atins 89,13 dolari, cel mai ridicat nivel din 13 octombrie 2014.

Cotaţia petrolului West Texas Intermediate (WTI) a avansat cu 1,93 dolari, la 87,36 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din 9 octombrie 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.