Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile petrolului au scăzut brusc din cauza situației din SUA, dar și a temerilor din China

PBN Capital
petrol scadere

Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu aproximativ 3 dolari pe baril, după ce datele din industrie au arătat că stocurile de ţiţei din SUA au crescut peste aşteptări şi din cauza temerilor că o revenire a cazurilor de Covid-19 în China ar afecta cererea de combustibili, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au închid la 92,65 dolari pe baril, scăzând cu 2,71 dolari sau cu 2,8%, în timp ce contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au închis la 85,83 dolari pe baril, scăzând cu 3,08 dolari, sau cu 3,5%. Indicii de referinţă au scăzut cu aproximativ 3% marţi, informează News.ro.

Dtocurile de ţiţei din SUA au crescut cu 3,9 milioane de barili săptămâna trecută, până la 440,8 milioane de barili, pe măsură ce producţia de petrol a urcat la aproximativ 12,1 milioane de barili pe zi, au arătat datele Administraţiei de Informaţii pentru Energie din SUA.

Analiştii dintr-un sondaj Reuters se aşteptau la o creştere a stocurilor de 1,4 milioane de barili.

”Raportul a fost încă o dată mixt, dar înclinat spre piaţă urs, odată cu creşterea stocurilor de ţiţei şi a producţiei interne”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital din New York.

Stocurile de benzină din SUA au scăzut cu 900.000 de barili în cursul săptămânii, până la 205,7 milioane de barili, a spus EIA, în comparaţie cu aşteptările analiştilor dintr-un sondaj Reuters pentru o scădere de 1,1 milioane de barili.

Stocurile de produse distilate, care includ motorină şi păcură, au scăzut cu aproximativ 500.000 de barili, un declin sub aşteptări.

”Presiunii negative I se adaugă şi preocupările continue cu privire la viitoarea cale de creştere economică a Chinei, care ar putea determina ajustarea opiniilor privind cererea globală de petrol”, a declarat Jim Ritterbusch, de la Ritterbusch and Associates, într-o notă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.