Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prigojin scapă de dosarul penal - Kremlinul anunță clasarea, dar și plecarea șefului Wagner în Belarus

prigojin

Dosarul penal împotriva lui Evgheni Prigojin va fi clasat, acesta va merge în Belarus, a declarat secretarul de presă al președinției ruse, Dmitri Peskov, potrivit agențiie ruse Ria Novosti.

Peskov nu a precizat ce va face Prigojin în Belarus.

Anterior, serviciul de presă al președintelui belarus Alexander Lukașenko a declarat că Prigojin a acceptat oferta șefului republicii de a opri înaintarea lui Wagner prin Rusia și alte măsuri pentru detensionarea tensiunilor. S-a precizat că "o opțiune favorabilă și acceptabilă pentru rezolvarea situației este pe masă, cu garanții de securitate pentru luptătorii grupului".

Peskov a mai precizat că nici mercenarii Wagner nu vor fi urmăriți penal, datorită meritelor pe care le-au acumulat pe frontul din Ucraina. O parte dintre ei, cei care inițial au refuzat să ia parte la „campania” lui Prigojin, vor putea semna noi contracte cu Ministerul rus al Apărării.

Dosarul care îl vizează pe Prigojin

Vineri seară, Centrul de Relații Publice al FSB a comunicat că toate informațiile care circulă pe rețelele de socializare din partea lui Evgheni Prigojin despre "lovituri cu rachete și bombardamente asupra unităților PMC-urilor Wagner din spatele frontului" de către Ministerul Apărării nu sunt adevărate și reprezintă o provocare informațională. Același lucru a fost spus și în cadrul Ministerului Apărării. Direcția de investigații a FSB a deschis un dosar penal împotriva lui Prigojin în temeiul articolului 279 din Codul penal ("Organizarea unei insurgențe armate").

Președintele Vladimir Putin, într-un discurs adresat poporului rus, a declarat că toți cei responsabili de tentativa de revoltă vor fi pedepsiți inevitabil și vor fi trași la răspundere în fața legii și a poporului. De asemenea, el a precizat că vor fi luate măsuri decisive pentru a stabiliza situația din Rostov pe Don, unde activitatea administrației civile și militare este efectiv blocată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.