Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima condamnare în dosarul amantei lui Gheorghe Nichita: Cine l-a turnat pe primar

gheorghe nichita catuse

Un acuzat din dosarul „Amanta“ şi-a recunoscut vina şi a încasat doi ani cu suspendare. Bărbatul, angajat al unei companii de telefonie mobilă, a furnizat lista convorbirilor amantei fostului primar.

Judecătorii Tribunalului Iaşi au consfinţit ieri soarta unui alt inculpat din dosarul privind folosirea Poliţiei Locale de către primarul-suspendat Gheorghe Nichita. Judecătorii ieşeni au admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei semnat de Mihai-Călin Curalariu şi procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Acesta a fost, astfel, condamnat la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare pentru permiterea unor persoane neuatorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicului. Pe lângă pedeapsa principală, Curalariu va trebuie să presteze şi muncă în folosul comunităţii, chiar la Primărie.

Citeşte şi: Ion Cristoiu vine cu un scenariu exploziv în politică: Cine e cu binomul SRI și DNA

„Obligă inculpatul Curalariu Călin Mihai să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o periodă de 60 zile, în cadrul Consiliului Local Iaşi, la două dintre instituţiile pe care le gestionează din punct de vedere administrativ în zona de competenţă, respectiv la Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat sau la Direcţia de Asistenţă Comunitară, potrivit programului ce va fi stabilit cu acordul consilierului de probaţiune“, au stabilit judecătorii ieşeni.

Citeşte şi: Victor Ponta: Îi cunosc prea bine pe absolut toți cei implicați! O nouă referire la Klaus Iohannis

Mihai Curalariu a fost acuzat de DNA că i-ar fi înmânat lui Eugen Chişcă listingul apelurilor telefonice al Adinei Samson, fosta amantă a lui Gheorghe Nichita. „Inculpatul Chişcă Costică Eugen l-a determinat la rândul său, pe inculpatul Curalariu Călin-Mihai, angajat al unei companii de telefonie mobilă, să obţină aceste date nedestinate publicităţii care, ulterior, au ajuns în posesia inculpatului Nichita Gheorghe, acesta din urmă obţinând astfel un folos nepatrimonial necuvenit“, au precizat procurorii. La rândul său, Eugen Chişcă a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, de asemenea pentru doi ani de închisoare cu suspendare. Chişcă a dat mai multe declaraţii compromiţătoare pentru Nichita în timpul anchetelor derulate de DNA împotriva primarului-suspendat al Iaşului, conform celor de la ziaruldeiaşi.

Citește și: Andreea Crețulescu de la România TV spune de ce l-a dat afară din emisiune pe liderul UNPR

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.