Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima consecință a formării noului GIGANT auto: Fabrici Fiat şi Peugeot din Europa vor fi ÎNCHISE

WRCB
Fiat Chrysler

Angajamentul Fiat Chrysler și Peugeot de a nu închide fabricile în cazul fuziunii va fi probabil supus unor presiuni mari, deoarece grupul combinat ar avea o capacitate de producție de aproape 6 milioane de vehicule pe o piaţă auto încetinită, transmite Reuters.

Companiile au prezentat săptămâna trecută planurile de a crea un grup de 50 de miliarde de dolari care ar depăşi Hyundai, General Motors, Ford și Honda, devenind producătorul auto numărul 4 din lume, bazat pe 8,7 milioane de vehicule vândute anul trecut, informează mediafax.ro.

Citește și: Vești uriașe! Se dau bani de la stat

Noua companie care fabrică autoturisme și camioane ar avea o capacitate de producție potențială de 14 milioane de vehicule, potrivit LMC Automotive. Însă industria a intrat într-o încetinire, iar piața auto europeană, la care atât Peugeot cât și Fiat Chrysler sunt puternic expuse, se află sub presiune.

"Rata de utilizare ar fi scăzut la 58%, ceea ce ar lăsa grupul cu un surplus de aproape șase milioane de unități la nivel mondial. Europa va fi nevoită probabil să suporte închiderea fabricilor", au mai spus cei de la LMC Automotive.

Citește și: Vești bune pentru conducătorii auto- A fost depus un proiect important

Sindicatele și politicienii și-au exprimat deja îngrijorarea cu privire la pierderile de locuri de muncă, însă Peugeut şi Fiat au exclus închiderea fabricilor în încercarea de a stinge temerile.

Un termen limită pentru îndeplinirea obiectivelor privind emisiile din 2021 și 2025 în Europa adaugă presiune asupra Fiat pentru adoptarea unor motoare mai eficiente, punând în discuție unele dintre motoarele companiei din Europa - în special din Italia și din Polonia.

Citește și: Lovitură puternică pentru Elena Udrea- Decizia luată de Curtea de Apel în dosarul Hidroelectrica .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.