Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție de la Bruxelles după condamnarea lui Dragnea! Ana Gomes: 'Când un politician condamnat nu se retrage singur, ar trebui suspendat'

The Malta Independent
ana gomes

Eurodeputata socialistă Ana Gomes crede că, după condamnarea lui Liviu Dragnea, PSD și socialiștii europeni vor da semnale clare că nu vor mai tolera pe cineva care este subiectul unor acuzaţii atât de grave.

Dacă un politician cu probleme în justiţie nu se retrage singur din funcţie, ca să nu-şi pună într-o situaţie jenantă şi partidul şi familia politică, atunci partidul şi familia politică ar trebui să ia măsuri şi ar trebui cel puţin să-l suspende, în aşa fel încât să nu fie întregul partid pătat de acuzaţiile de corupţie.

Declaraţia a fost făcută la RFI de europarlamentarul portughez Ana Gomes, membră a grupului S&D din Parlamentul European, din care face parte şi PSD. Ea spune despre condamnarea lui Liviu Dragnea că este foarte important ca PSD şi partidul european să dea semnale clare că nu vor mai tolera pe cineva care este subiectul unor acuzaţii atât de grave.

Liviu Dragnea, la judecata partidului în CEx! Dumitru Buzatu desființează criteriile de etică ale PSD: 'Am spus de atunci că nu sunt în regulă'

„Sentinţa poate fi contestată în apel, dar sper că măcar acum, vor exista consecinţe la PSD, la fel şi în Partidul Socialiştilor Europeni, din care face parte şi PSD, pentru că e bine ştiut că domnul Liviu Dragnea nu este numai preşedintele Camerei Deputaţilor, ci şi premierul de facto al României (...). Este foarte important ca partidul din România şi partidul european să dea semnale clare că nu vor mai tolera pe cineva care este subiectul unor acuzaţii atât de grave. Subliniez că sentinţa aceasta care poate fi atacată în apel se referă la fapte ce pot fi considerate ca fiind minore faţă de cele foarte grave din rapoartele OLAF despre România. (...) Sancţiunile sunt la nivel politic. Deci este o decizie politică să excluzi pe cineva sau să-l retragi dintr-o funcţie cât timp este anchetat şi până la o decizie finală asupra unor acuzaţii foarte serioase. Pur şi simplu este inacceptabil să menţii în funcţie într-un Guvern, într-un Parlament sau într-un partid pe cineva pătat de acuzaţii foarte grave. În ţara mea, Portugalia, cu mulţi ani în urmă, un ministru important şi-a dat demisia pentru că era acuzat că nu plătise taxe pentru o tranzacţie, suma fiind mai mică de o mie de euro. El însuşi a decis să demisioneze din Guvern, pentru a-şi clarifica situaţia şi ulterior s-a dovedit că de fapt nu făcuse nimic greşit, dar a hotărât el însuşi să facă un pas înapoi. Acesta este cel mai decent lucru pe care-l poate face orice politician vizat de suspiciuni foarte grave de corupţie. Dar dacă politicianul însuşi nu ia iniţiativa de a se retrage şi de a nu-şi pune într-o situaţie jenantă partidul şi familia politică, atunci partidul şi familia politică ar trebui să ia măsuri şi ar trebui cel puţin să-l suspende, în aşa fel încât să nu fie întregul partid pătat de acuzaţiile de corupţie.”, a spus Ana Gomes.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.