Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primar din Gorj, reclamat de doi localnici după ce le-a tăiat ajutoarele sociale: Oamenii amenință că îi vor face plângere la Parchet

maramedia.ro
ajutor social

Doi localnici din comuna gorjeană Slivilești, soț și soție, l-au reclamat pe primarul din localitate la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, după ce le-a tăiat ajutoarele sociale. Oamenii amenință că îi vor face plângere la Parchet, însă edilul spune că îi ruga să vină la muncă, anunță MEDIAFAX.

Primarul comunei Slivilești, Sorin București, susține că a fost reclamat la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Gorj, de cei doi asistați social, soț și soție, după ce, luna trecută, a decis să le taie ajutoarele sociale.

Citește și: BREAKING Luptătorii de la trupele speciale au DESCINS la mai multe primării din Olt

„Au mers la Târgu-Jiu și m-au reclamat și au zis că merg și la Parchet să îmi facă plângere pentru abuz în serviciu. Reclamă faptul că i-am tăiat de la ajutorul social, în urmă cu două săptămâni. Un bărbat și o femeie, soț și soție. Nu au venit, a trebuit să mă rog frumos de două ori, de trei ori să vină să-și facă zilele, nu au venit. M-au reclamat prima dată la Inspecția Socială, m-au sunat de acolo, acum mi-au spus că mă reclamă și la Parchet. Asta este situația. Așa i-a învățat statul român, așa i-au învățat alte autorități, că merge și așa. Au venit la primărie recalcitranți, au înjurat și au spus că se duc la Parchet”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivilești.

În localitate sunt 38 de asistați social.

Primarul spune că atunci când a venit eu, în 2004, erau 300 de asistați social.

„Dacă vin să-și facă treaba, bine, dacă nu, sănătate. Îi pun să facă lucruri mărunte, să curețe mărăcini pe la poartă, pe la oamenii bătrâni, pe la pensionarii care nu pot. Curățăm mărăcini, tăiem scaieți, spargem lemne la școli, vopsim un gard, nu ceva extraordinar, să nu poată. Am demolat o școală. Mărunțișuri, să nu credeți că muncesc de se spetesc. Cei doi nu vor să vină, e mai ușor de reclamat. Trăiesc din ajutorul social, 150 de lei pe lună, fiecare. Eu cum merg în fiecare zi la primărie? Este halucinant. Eu nu aveam curajul, dacă știam că nu m-am dus la muncă și tot eu să fiu cu gura mare și cu reclamații, trebuie să fiu anormal la cap. Mi se pare total ieșită din comun atitudinea. Cu ce nas să mă duc eu să reclam mai departe? Nu aș putea”, a mai declarat Sorin Bucurescu.

Citește și: Alertă cu bombă la un sediu Amazon: Angajații au fost evacuați

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru susțin că, deocamdată, cele două persoane nu au depus plângere împotriva primarului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.