Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Bistriţa, pregătită să amenajeze două tabere cu 400 de locuri pentru refugiaţii din Ucraina

cort corturi refugiati

Primăria municipiului Bistriţa este pregătită să amenajeze, în caz că va fi necesar, două tabere pentru refugiaţii din Ucraina în Parcul industrial din cartierul Sărata, unde pot fi cazate 400 de persoane, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Ioan Turc, potrivit Agepres.

"Suntem pregătiţi pentru ca, împreună cu Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, să amenajăm două tabere în Parcul industrial, acolo unde avem toată infrastructura de apă, canal, gaze. 400 de locuri pot fi obţinute prin potenţiala amenajare în Parcul industrial. Deocamdată, nu este nevoie, marea majoritate a celor care se refugiază din Ucraina pleacă spre ţări din vestul Europei, o foarte mică parte aleg să rămână în România. Dar, în funcţie de cum vor evolua lucrurile, putem să fim puşi în situaţia de a asigura unui important număr de oameni condiţii de viaţă decentă în municipiul Bistriţa. Suntem pregătiţi pentru lucrul acesta din toate punctele de vedere, şi uman, şi logistic", a spus Turc.

Edilul a precizat că aceste tabere pot fi amenajate în maximum două zile şi vor consta în corturi, grupuri sanitare şi o bucătărie mobilă.

Municipalitatea a dispus, de asemenea, ca bunurile colectate de la bistriţeni în sprijinul refugiaţilor, depozitate în prezent la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, să poată fi solicitate, la nevoie, de persoane fizice sau juridice care cazează refugiaţi sau sunt implicate în acţiuni umanitare destinate acestora.

Primarul Ioan Turc a spus că deja au existat cereri din partea unor persoane fizice, dar şi din partea unei biserici penticostale care a amenajat la intrarea în municipiul Bistriţa dinspre Valea Bârgăului un cort unde serveşte băuturi calde ucrainenilor aflaţi în tranzit, printre produsele solicitate numărându-se baxuri cu apă şi scutece pentru copii.

Primăria Bistriţa a trimis deja o parte dintre produsele colectate în zona de graniţă şi urmează să organizeze un al doilea transport în cursul săptămânii viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.