Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Sector 1: Buget de două milioane de lei pentru proiectele inițiate de cetățeni

Facebook
tudorache dan

Primăria Sectorului 1 (PS1) va aloca, în 2020, două milioane de lei pentru proiectele inițiale de locuitorii din acest sector, proiectele fiind finanțate în cadrul programului de bugetare participativă, lansat de instituție, anunță oficialii primăriei.

Conform sursei citate, a fost lansat și un suport pentru derularea proiectului, respectiv platforma online: http://bugetareparticipativa.primariasector1.ro/

„Prin intermediul noului site sau la Registratura instituției, locuitorii Sectorului 1 care au împlinit vârsta de 16 ani pot înscrie, în perioada 05 ianuarie 2020 – 06 februarie 2020, proiecte eligibile care urmează să fie finanțate de Primăria Sectorului 1. În acest fel, membrii comunității au oportunitatea de a delibera, dezbate și influența alocarea bugetului Sectorului 1, fiind implicați în definirea priorităților de dezvoltare prin propunerea de proiecte”, anunță Primăria Sectorului 1, într-un comunicat de presă, transmis marți.

Citește și: Guvernul Orban vrea abrogarea OUG 114 cât mai repede: 'Este un act criminal. Suntem sub amenințare'

Proiectele propuse de membrii comunității și validate de autoritatea locală vor fi votate de cetățeni.

„Proiectele câștigătoare vor fi implementate de Primăria Sectorului 1 începând cu anul 2020, an în care instituția va aloca 2.000.000 de lei pentru acest program. Suma maximă alocată pentru un proiect selectat este de 200.000 de lei, inclusiv TVA”, menționează sursa citată.

Proiectele trebuie să vizeze un spațiu din domeniul public aflat în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1.

„Propunerile de proiecte trebuie să se încadreze într-unul dintre următoarele domenii: Infrastructură stradală – alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale; Amenajare spații verzi și locuri de joacă; Mobilitate, transport alternativ, accesibilitate și siguranța circulației pe străzile din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1; Amenajare spații publice; Activități educaționale; Protecție Socială; Sănătate; Activități culturale; Sport; Protecția mediului/Protecția animalelor/Ecologizare”, se ma arată în comunicat.

Chiar dacă propunerea poate fi încadrată în mai multe domenii, deponentul trebuie să opteze pentru domeniul pe care îl consideră cel mai relevant. Fiecare cetățean poate formula o singură propunere de proiect pentru fiecare din domeniile stabilite.

Conform calendarului aprobat de primărie, până la 5 ianuarie 2020, persoanele interesate pot cere administrației locale informații și clarificări în legătură cu criteriile de eligibilitate a proiectelor și cu modul de completare a fișei de proiect. Consultările pot avea loc prin întâlniri directe sau se pot face în scris la adresa de e-mail: bugetare.participativa@primarias1.ro ori telefonic: 021.319.10.22.

Ulterior, proiectele se pot depune în perioada 05 ianuarie 2020 – 06 februarie 2020, online, pe platforma de bugetare participativă http://bugetareparticipativa.primariasector1.ro/ sau fizic, la Registratura Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta Nr. 9.

„Perioada de evaluare a proiectelor: 7 februarie – 21 februarie 2020. În această perioadă, Comisia de evaluare a proiectelor va analiza proiectele depuse și va solicita, în cazul în care consideră necesar, clarificări deponenților”, conform calendarului.

Participanții vor afla pe 21 februarie 2020 dacă proiectele lor sunt eligibile sau nu. Persoanele nemulțumite pot depune contestații în perioada: 21 februarie 2020 – 28 februarie 2020, iar lista finală a proiectelor eligibile va fi afișată în 4 martie 2020.

„Perioada în care cetățenii vor vota proiectele eligibile este 6 martie 2020 – 6 aprilie 2020. După prima sesiune de vot, primele trei proiecte clasate în funcție de numărul de voturi din fiecare domeniu vor intra automat în a doua etapă de vot: 14 aprilie 2020”, anunță oficialii primăriei.

Cea de a doua sesiune de vot online a proiectelor declarate câștigătoare, din pozițiile 1-3 pentru fiecare domeniu de concurs, rezultate în urma primei sesiuni de votare online va fi între 14 aprilie și 1 mai 2020. Începând cu 4 mai și până pe 8 mai 2020, se vor afișa listele finale cu proiectele câștigătoare care urmează să fie implementate în anul 2020.

„Primul proiect din fiecare domeniu clasat în funcție de numărul de voturi va fi selectat automat: 11 mai 2020”, conchide sursa menționată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.