Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul de municipiu care s-a căsătorit cu o studentă de două ori mai tânără decât el îl dă în judecată pe Raed Arafat pentru că i-a carantinat orașul

Municipalitatea din Orăştie contestă în instanţa de contencios-administrativ decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Hunedoara prin care a fost instituită starea de carantină pe raza localităţii, instanţa urmând să fixeze un termen de judecată pentru această cauză, a anunţat joi primarul oraşului, Ovidiu Bălan. Edilul PSD a devenit celebru în urmă cu 2 ani, când s-a căsătorit cu o tânără de 24 de ani, el având 47, studentă la Timișoara.

Potrivit acestuia, incidenţa cazurilor de COVID-19 în municipiul Orăştie este în scădere, aceasta situându-se joi la o valoare de 5,85 la mia de locuitori.

Citește și: Marcel Ciolacu, ieșire-fulger: ‘Este momentul ca demnitari Voiculescu și Turcan, care au sfidat regulile impuse tuturor cetățenilor obișnuiți, să zboare din funcții!’

"Rata incidenţei cazurilor de COVID-19 la nivelul municipiului Orăştie este de 5,85, fapt care dovedeşte că aceasta este în scădere, cum spuneam zilele trecute. Totodată, menţionez că am formulat şi depus acţiune în contencios-administrativ împotriva atât a Hotărârii nr.50 din 28.03.2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea carantinei zonale în municipiul Orăştie, judeţul Hunedoara, cât şi împotriva Ordinului nr. 6776 din 27.03.2021 al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru municipiul Orăştie, judeţul Hunedoara, prin care am solicitat anularea acestor acte, urmând ca în cauză să se fixeze termen de judecată de către instanţă", a notat primarul municipiului Orăştie pe pagina sa de Facebook.

Municipiul Orăştie se află în carantină zonală din data de 26 martie, primarul localităţii arătându-şi, încă de atunci, nemulţumirea faţă de hotărârea CJSU Hunedoara şi apreciind că decizia a fost luată într-un mod "total netransparent" şi subiectiv.

Citește și: Vlad Voiculescu: ‘Nu o să dăm nimănui un premiu pentru că se vaccinează. Suntem în stare de război cu acest virus’

Primarul Ovidiu Bălan afirma, la acel moment, că numărul testărilor RT PCR în Orăştie crescuse, în perioada premergătoare carantinei, la peste 700 în interval de 14 zile.

Totodată, el arăta că şi agenţii economici locali testează, la rândul lor, angajaţii, ceea ce ar fi dus la majorarea numărului de cazuri noi confirmate la infecţia cu SARS-CoV-2.

Citește și: Claudiu Năsui, ieșire în ‘ritm de dans’: ‘Un pas înainte, doi pași înapoi în lupta contra birocrației’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.