Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din Odesa promite răzbunare după atacurile rușilor: 'Ne vei mânia și mai mult! Nu ne vei zdrobi'

Începând cu 18 iulie, Rusia a lovit infrastructura portuară din sudul Ucrainei, inclusiv din Odesa, numind atacurile drept "consecințe" pentru explozia de pe podul din Crimeea. Ultimul atac a avut loc în noaptea de 23 spre 24 iulie, chiar aproape de România. Primarul Din Odesa, Ghenadi Truhanov, a înregistrat un mesaj video în care a vorbit despre atacul din 23 iulie.

„Câteva cuvinte despre ruși, în special pentru ruși. Dacă ai ști cât de mult te urăște Odessa. Nu numai că urăște, ci și disprețuiește. Vă luptați cu copiii mici, cu bisericile ortodoxe. Ce pot spune - rachetele voastre zboară chiar și în cimitire. Pentru acest război, ați fost numiți diferit: rashiști, orci, gunoi, nits. Dar este încă afectuos. Sunteți doar creaturi fără clan și trib, morală și valori. Și fără viitor. Nu ne cunoașteți foarte bine pe noi, odesanii. Nu ne vei zdrobi, ci doar ne vei mânia și mai mult. Puterea apărătorilor noștri, înmulțită de durerea și furia oamenilor obișnuiți, va fi o sentință pentru tine. Glorie Ucrainei!”, a spus Ghenadi Truhanov, potrivit Meduza.

Atacul rușilor vine și în contextul în care Rusia a rupt acordul privind cerealele. Vladimir Putin susține că acordul „și-a pierdut sensul” (mai multe, aici).

Vezi și: Urmează lupte grele la Odesa: orașul are o miză strategică uriașă, atât pentru Ucraina, cât și pentru Vladimir Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.