Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari în Canada după incendii: Epidemie de gastroenterită printre sinistraţi

canada

O epidemie de gastroenterită se înregistrează la principalul centru de primire a persoanelor sinistrate din cauza incendiului de pădure din apropiere de oraşul canadian Fort McMurray, au anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, autorităţile sanitare din provincia Alberta, transmite AFP. În total, 500 de oameni aflaţi în centre deschise pe teritoriul provinciei din vestul Canadei au acest tip de probleme de sănătate. Cele mai multe, aproximativ, 75, se găsesc la Edmonton, capitala administrativă din Alberta. Bolnavii au fost repartizaţi în săli separate şi se află sub supravegherea unor cadre medicale, conform Agerpres.

 

În ajun, 25 de cetăţeni care suferiseră de gastroenterită au fost spitalizaţi pentru a fi rehidrataţi.

 

Peste 16.000 de persoane, din totalul celor 100.000 evacuate din Fort McMurray şi din împrejurimile acestei localităţi au trecut, în cursul ultimei săptămâni, prin centrul de primire Northlands din Edmonton, a declarat un reprezentat al centrului, Gerry Clarke.

 

Epidemia ar putea fi eradicată rapid doar prin simpla respectare a normelor de igienă: spălarea frecventă pe mâini şi consumul unor cantităţi suficiente de apă, au afirmat specialiştii.

 

Uriaşul incendiu de pădure declanşat la începutul lunii mai în Canada continuă să se extindă, cuprinzând până marţi o suprafaţă de peste 230.000 de hectare. Scăderea temperaturilor din ultimele zile a încetinit răspândirea flăcărilor, dar autorităţile au atras atenţia că incendiul nu este încă controlat şi ar mai putea dura chiar şi câteva luni, relatează EFE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.