Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii gălăţeni au trimis în judecată trei persoane şi o fundaţie, în cazul decesului unui copil

ciocanel judecator

Trei persoane şi o fundaţie au fost trimise în judecată de procurorii gălăţeni, deoarece un copil care participa anul trecut la un turneu de fotbal a murit, după ce o placă de beton din gardul care împrejmuia stadionul a căzut peste el. Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că cele trei persoane şi fundaţia respectivă au fost trimişi în judecată pentru ucidere din culpă.

Anchetatorii au precizat că, atât fundaţia respectivă, cât şi preşedintele consiliului director al acesteia nu au respectat măsurile pentru organizarea turnelului de fotbal “Cupa Iepuraşului”. Astfel, fundaţia a pus la dispoziţia A.C.S.S. Galaţi, în baza unui protocol încheiat anterior, stadionul Dunărea 2 din municipiul Galaţi, pe care îl administra, care era împrejmuit cu gard de beton, din care lipsea o placă.

“Din cauza acestui fapt s-a creat un spaţiu într-o porţiune din gard, în partea inferioară, prin care la data de 24 aprilie 2021 un minor, care a participat la competiţia sportivă menţionată, a încercat să iasă în exteriorul stadionului pentru a-şi satisface nevoile fiziologice, context în care două plăci de beton situate în partea superioară a porţiunii de gard din care lipsea o placă de beton s-au pus în mişcare şi l-au surprins, provocându-i leziuni traumatice care i-au cauzat decesul”, se arată în comunicat.

De asemenea, au mai fost trimişi în judecată şi antrenorul echipei de fotbal Juniorul Bârlad, din care făcea parte şi copilul, pentru că în pauza unui meci nu şi-a supravegheat jucătorii şi a permis fotbalistului respectiv să iasă în exteriorul stadionului, dar şi reprezentantul A.C.S.S. Galaţi, care a organizat turneul de fotbal pentru nerespectarea măsurilor necesare în organizarea competiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.