Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul care a descins cu mascații în Parcul Herăstrău explică de ce a oprit lucrările la mai multe clădiri

istockphoto.com
justiție decizie tribunal

Un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care anchetează un dosar privind demolarea ilegală a unor construcţii şi ridicarea altor imobile în Parcul Regele Mihai - Herăstrău, a dispus oprirea lucrărilor în parcul care este zonă cu grad maxim de protecţie din punct de vedere arhitectural, istoric şi de mediu. Trei societăţi comerciale sunt urmărite penal în acest dosar, informează news.ro.

Anchetatorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au făcut, miercuri, trei percheziţii la sediile a trei firme care sunt urmărite penal pentru infracţiuni de executare fără autorizaţie sau desfiinţare de lucrări în parcul Regele Mihai - Herăstrău.

Procurorul de caz a dispus oprirea temporară a lucrărilor pe un teren al administraţiei locale.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

"În perioada martie 2020 - prezent au fost executate lucrări de desfiinţare şi de construire fără autorizaţie la imobilul situat în parcul Regele Mihai – Herăstrău din municipiul Bucureşti, Şoseaua Nordului nr. 1 Sector 1, compus din teren în suprafaţă totală de 4.829 metri pătraţi şi patru construcţii. Lucrările, care au constat în desfiinţarea unor corpuri de clădiri şi executarea unor alte construcţii, au fost efectuate de o societate comercială cu obiect principal de activitate executarea lucrărilor de construcţii, la instigarea unor alte două societăţi comerciale. Terenul şi cele patru construcţii au făcut obiectul unor contracte de închiriere şi de asociere în participaţiune încheiate între Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti şi cele două societăţi comerciale anterior menţionate în scopul desfăşurării de activităţi de alimentaţie publică şi se află într-o zonă protejată construit cu grad de protecţie maxim, în care se protejează valorile arhitectural-urbanistice, istorice şi de mediu natural”, au reţinut procurorii în ordonanţă.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.