Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producția de automobile în Germania a scăzut în 2019 la cel mai mic nivel din ultimii 23 de ani

facebook.com
germania autostrada

Producția de automobile în Germania a scăzut în 2019 la cel mai mic nivel din ultimii 23 de ani, în contextul în industria din cea mai mare economie din Europa continuă a fost puternic afectată anul trecut de intensificarea războiului comercial global, informează Bloomberg, anunță MEDIAFAX.

Producătorii germani Volkswagen, BMW și Daimler au produs anul trecut aproximativ 4,66 milioane de autovehicule la uzinele din Germania, cel mai scăzut nivel de după 1996, potrivit cifrelor publicate de organizația de lobby a industriei auto germane, VDA.

Citește și: Mama Luizei Melencu, citată la DIICOT după ce ieri Dincă a cerut să fie reaudiat pretextând că nu a ucis-o pe fiica ei

În esență, producția a fost în 2019 cu 9% mai mică decât în 2018, principalul motiv fiind scăderea cererii din piețele internaționale.

Potrivit estimărilor VDA, nici anul viitor nu se va arăta luminița de la capătul tunelului pentru industria automobilistică germană, în condițiile în care livrările totale de mașini la nivel global sunt estimate să scadă la 78,9 milioane de vehicule de la 80,1 milioane în 2019.

Statutul Germaniei de mare putere industrială a fost construit pe baza industriei auto, însă tendința spre o lume cu mai puțină poluare - intensificată de scandalul emisiilor Wolkswagen din 2015 -, conflictul comercial global și încetinirea economiilor la nivel mondial au cântărit negativ asupra cererii pentru mașinile germane.

În același timp, industria auto germană a început să investească miliarde de euro pentru dezvoltarea unor vehicule ce emit mai puține noxe și reconvertirea uzinelor pentru fabricarea mașinilor electrice.

În consecință, Daimler, Wolkswagen și furnizorul de piese Continental au demarat programe de reducere a costurilor ce prevăd concedieri, asta și în contextul în care mașinile electrice conțin mai puține piese decât cele tradiționale. În esență, asta înseamnă că necesarul angajaților pentru producerea pe lanț a unei mașini electrice este mai redus decât necesarul forței de muncă pentru producția pe lanț a unei mașini tradiționale.

Citește și: Federația Părinților cere Guvernului să aloce fonduri pentru alocații: 'Niciodată nu se găsesc bani pentru copii'

Totuși, producătorii germani de mașini au fost protejați de piața domestică în 2019 în contextul în care piața auto locală a crescut cu 5%, pe fondul înmatriculării de 3,6 milioane de mașini noi, potrivit cifrelor VDA. Rămâne de văzut dacă situația se va menține similară în 2020. Prognozele preliminare ale VDA estimează o contracție a pieței domestice în acest an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.