Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect BOMBĂ de modificare la Codul Penal, trecut tacit prin Senat. Reacția Anei Birchall

Inquam Photos / Octav Ganea
Senatul Romaniei

Proiectul de lege inițiat în aprilie 2016 de fostul senator ALDE Ioan Ghișe care prevede modificarea Codului penal astfel încât cei care nu denunță, în termen de 30 de zile, săvârșirea unei infracțiuni, să primească o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 6 ani, a fost adoptat tacit de Senat la începutul lunii februarie și a ajuns în dezbaterea Camerei Deputaților, camera decizională.

Lovitură pentru Dragnea: 14 parlamentari se pregătesc să dezerteze din partid / SURSE

"Omisiunea de a denunța în maximum 30 de zile săvârșirea unei fapte prevăzute de Codul penal se pedepsește cu închisoarea de la 2 ani la 6 ani", precizează proiectul de lege.

Articolul 266 din Codul Penal a ajuns pe masa celor din Camera Deputaţilor. Aleşii vor să îl modifice, iar cei din Senat deja l-au adoptat tacit. În noua formă propusă, dacă afli despre o infractiune şi nu depui denunţ în 30 de zile ajungi după gratii, iar pedeapsa este între 2 şi 6 ani. În schimb nedenunţarea săvârşită de un membru al familiei nu se mai pedepseşte.

Sondaj DEVASTATOR după proteste: Guvernul Grindeanu, în picaj

Cei din Consiuliul Superior al Magistraturii nu sunt de acord cu aceste schimbări şi au dat aviz negativ. Magistraţii spun o astfel de modificare nu se impune pentru că se extinde denunţul imediat ''faţă de toate faptele penale".

Și totuşi textul propus exclude faptele incriminate de legile penale speciale, limitându-se doar la faptele prevăzute de codul penal, ceea ce face ca legea propusă să nu fie clară şi concisă.

Ministrul interimar de la Justiției, Ana Birchall, a refuzat să comenteze proiectul de lege afirmând că dorește să se consulte înainte de a da o părere oficială, informează B1 Tv.

"Nu comentez punctual pe niciun proiect de lege până nu ma consult cu toată lumea. N-am putut să mă uit la câte legi sunt în Parlamentul României", a afirmat Ana Birchall.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.