Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect în Parlament: Românii care se vor putea pensiona mai repede, fără a pierde nimic la pensie

infofinanciar.ro
pensie pensionar

Un nou proiect de lege care ar permite femeilor să se pensioneze anticipat a fost depus în Senat de către mai mulți parlamentari PNL. Conform acestui proiect, femeile se vor putea pensiona mai devreme, în funcție de numărul copiilor pe care i-au născut.

În cazul în care legea va fi adoptată, femeile care îndeplinesc aceste criterii ar putea ieși la pensie cu până la trei ani și șase luni mai devreme, în funcție de numărul de copii pe care i-au născut și crescut.

Un grup de parlamentari liberali au propus în Parlament reducerea vârstei standard de pensionare pentru femeile care au realizat stagiul minim de cotizare contributiv și au avut în grijă copii până la vârsta de 16 ani, informează Antena 3 CNN.

Potrivit proiectului, femeile care îndeplinesc aceste condiții beneficiază de o reducere a vârstei standard de pensionare în următorul mod: pentru un copil - cu un an, pentru doi copii - cu un an și șase luni, pentru trei copii - cu doi ani, pentru patru copii - cu doi ani și șase luni, pentru cinci copii - cu trei ani, iar pentru șase copii sau mai mulți - cu trei ani și șase luni.

Ce prevede legea în prezent

În prezent, legea prevede că beneficiază de reducerea vârstei de pensionare mamele care au realizat stagiul complet de cotizare contributiv.

Proiectul a fost depus la Senat. Acesta va intra în dezbaterea comsiilor din Senat, mai apoi în plenul Senatului şi după va merge la Camera Deputaţilor, care este cameră decizională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.