Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul UE sabotat din interior.Fara UE, Statul Unitar Roman dispare!

Un vis al intregii omeniri a fost PACEA. Aceasta nu putea fi obtinuta secole ba chiar milenii fara PACE in Europa, sursa tuturor razboaielor globale. Prin urmare acest vis a devenit Uniunea Europeana!

Timp de cateva decenii distrugerile razboaielor purtate permanent in Europa a determinat liderii europeni la intelepciune si la procesul de unificare a continentului european. Se uita atat de usor de catre liderii actuali ai UE care a fost scopul initial: PACEA.

In goana dupa zone de influenta, acapararea puterii in cadrul UE tocmai in momentul in care aceasta a devenit unita, mare si puternica nu arata decat INFANTILISM POLITIC, IRESPONSABILITATE si o grava NECUNOASTERE A ISTORIEI EUROPEI.

Cu o Rusie ce baga batul prin gard de cate ori poate si chiar reuseste sa corupa state importante ale UE ce ajung sa tradeze idealul fondatorilor Uniunii nu este greu de imaginat un esec al unificarii Europei. La aceasta se adauga si dezinteresul ultimelor administratii americane pentru Europa si concentrarea atentiei acestora in alte zone de interes. Acest lucru a determinat accelerarea frictiunilor interne intre statele membre, SUA si implicit NATO fiind liantul si garantul proiectului Uniunii Europene prin oferirea de securitate statelor membre si stoparea renasterii fantomelor din istoria Europei.

La ultima intalnire a sefilor de stat si de guvern din UE s a vazut clar o fereastra mare deschisa spre un esec al unei Uniuni a intregii Europe ba chiar mai mult un colaps al actualului proiect.

Declaratiile lui Merkel pe care personal o vad drept principal vinovat pentru stadiul in care se afla UE astazi ne arata fara dubiu ca UE merge pe marginea prapastiei. Iar declaratia lui Stieglitz cum ca Germania ar trebui sa iasa din UE este un santaj si un cinism fara margini din partea Germaniei. Insa nu doar Germania este vinovata pentru situatia actuala dar si restul statelor membre: unii au pozat in principiali dar de fapt erau "mai egali" decat ceilalti tragand sfori pentru impunerea unei administratii europene care sa le fie loiala, altii au preferat sa "suga la doua mame" atat prin calitatea de membru al UE dar si prin dezvoltarea unor relatii paralele cu Rusia si China ce au condus la o "instrainare"  a deciziei  politice a statului respectiv in fsvoarea Rusiei sau chiar blocarea anumitor decizii necesare Europei (de exemplu proiectele energetice) in favoarea Rusiei. Au fost si state care au gresit prin lipsa de seriozitate, de intelegere si insusire a valorilor fondatorilor si a regulilor noului "camin". Aici Romania nu a facut exceptie comportandu se o buna perioada de timp ca un stat membru care isi doreste doar beneficii nu si asumarea obligatiilor. Desigur, nu doar Romania a procedat astfel dar si multe alte state.


Indiferent de cauze avem o realitate: Unificarea Europei se afla in pericol datorita populismului, ignorantei, tradarii si impotentei liderilor actuali ai UE care au uitat marele pericol si motiv pentru constituirea Uniunii: RAZBOIUL si PACEA.

In inconstienta lor nu si dau seama ca dizolvarea UE sau transformarea acesteia intr un grup mic si elitist  a readuce revizionismul, nationslismul extremist, xenofobia si RAZBOIUL. Europa este un continent aparte unde batalia pentru resurse va genera inevitabil conflicte fara un proiect al unei EUROPE UNITE. Dizolvarea UE sau modificarea substantiala a configuratiei actuale ar genera aliante temporare, fragile,fracturate intre statele Europei ce ar duce in cele din urma la renasterea fantomelor, resentimentelor, conflictelor. Fara UE, NATO va colapsa la randul sau atata timp cat interesele majoritatii membrilor vor fi divergente. Acest lucru va conduce la o reluare a aliantelor pre si post medievale in Europa, respectiv la impartirea intr un regim neo sclavagist a teritoriilor. In acest context, Romania care si a jucat foarte prost cartea in cadrul UE printr o divizare inimaginabila a reprezentarii Romaniei in cadrul  UE ar fi printre primele tari sacrificate. Ungaria revizionista sustinuta de Rusia ar revendica Transilvania prin crearea de miscari secesioniste pe modelul Crimeea sau Kosovo, Moldova s ar topi in bratele Rusiei revansarde. Insa nu doar atat, cu NATO in pragul colapsului si UE disparuta Rusia sustinuta de China, Iran si poate chiar Turcia ar putea chiar sa revendice Moldova de dincoace de Prut fracturand astfel Romania si transformand o intr o noua Iugoslavie...fara nicio comparatie cu istoria sau formarea Iugoslaviei ci doar cu modul in care a disparut...

In acelasi timp cu o Serbie ce nu a uitat Romania pentru episodul Kosovo si aservita Rusiei si o Ucraina instabila si controlata de Rusia Romania ar putea sa nu mai fie un stat national unitar. Cu atat mai mult cu cat patriotismul si Identitatea Nationala nu mai sunt reprezentate la scara mare intre valorile unora dintre cetatenii romani prin urmare si rezistenta ar fi una scazuta.

Concluzia mea este una clara: ROMANIA are nevoie si trebuie sa lupte pentru pastrarea unei EUROPE UNITE si sa demaraze un proiect amplu de reconstruire a ROMANISMULUI si a PATRIOTISMULUI in fata unor vremuri extrem de tulburi ce vor urma pentru statul roman.

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.