Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propaganda rusă continuă să folosească Al Doilea Război Mondial: Berlinul continuă să refuze să plătească despăgubiri locuitorilor din Leningrad

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Berlinul continuă să refuze să plătească despăgubiri locuitorilor din Leningradul asediat (în cel de-Al Doilea Război Mondial, n.r.) - a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, relatează Interfax.

”În secolul al XXI-lea Germania plătește daune colaboratorilor care i-au predat poliției pe evrei și partizani, dar nu doreşte să plătească daune pentru locuitorii oraşului Leningrad care au supraviețuit asediului”, a scris ea în articolul său intitulat ”În memoria tuturor victimelor Holocaustului”, publicat de Rossiskaia Gazeta. Zaharova a amintit că ”partea rusă a abordat în mod repetat această problemă în faţa Germaniei. Ea notează că ”în 2021, Germania a decis să plătească despăgubiri locuitorilor orașului”, dar de aceste despăgubiri beneficiază, din punctul de vedere al autorităţilor germane, nu toţi, ci doar cei care pot confirma originea lor evreiască”.

O astfel de divizare inexplicabilă pe criterii etnice umilește prin segregare victimele Holocaustului, argumentează în articol Zaharova, subliniind în același timp că ”Germania plătește simultan daune veteranilor Wehrmacht-ului și în unele cazuri chiar şi celor care au fost înrolaţi în unitățile represive SS. ”Din păcate, omenirea nu a învățat nimic de pe urma genocidului. Dar cel mai grav este astăzi faptul că descendenții victimelor (Holocaustului - nota IF) devin avocații călăilor strămoșilor lor”, mai scrie Zaharova, în articol.

Potrivit Mariei Zaharova, cu sprijinul Occidentului în Ucraina, ”manifestările de ură etnică, segregare și xenofobie” devin din ce în ce mai evidente. ”Naționalismul, care s-a înrădăcinat în Occident, pe baza ideilor de superioritate și de exclusivitate, a dus la refuzul cu încăpățânare de a vedea esența nazistă a regimului de la Kiev”, a conchis purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.