Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest la Spitalul Witting din Capitală - Medicii spun că unitatea nu poate fi suport COVID, dar managerul îi contrazice

Facebook
medic doctor spital

Medicii de la Spitalul Witting din Capitală au trimis un memoriu autorităţilor sanitare să arate că unitatea nu poate funcţiona ca suport covid. Angajații reclamă multe lipsuri și au organizat şi un protest. Dar managerul spune că spitalul e dotat şi pregătit să trateze pacienţi cu forme uşoare şi medii de coronavirus, anunță stiri.tvr.ro.

Aproape 40 de angajaţi ai Spitalului Witting din Capitală au protestat nemulţumiţi de faptul că aici se tratează de două săptămâni pacienţi cu Covid-19.

10 medici au semnat şi un memoriu pe care l-au trimis Ministerului Sănătăţii, DSU şi altor autorităţi sanitare.

Citește și: Șoc total pentru Violeta Alexandru: A găsit birourile goale în timpul unei inspecții

Alexandru Gîdea, medic primar chirurgie generală: 'Nu avem în primul rând circuite, circuitele necesare a fi pentru un spital suport Covid-19 trebuie aprobate şi să funcţioneze printr-un memoriu tehnic care trebuie făcut înainte ca pacienţii să ajungă în acest spital. Avem un memoriu făcut după ce pacienţii au venit în spital şi nu este aprobat, nu are autorizaţie sanitară de funcţionare. Nu avem ATI, acum 2 zile unul dintre pacienţi s-a decompensat şi am fost obligaţi să-l transferăm. Nu avem secţii, sunt desfinţate, suntem un material amorf care tratăm pacienţi, fără medic infecţionist, fără ATI'.

La polul opus, managerul spitalului spune că există toate dotările pentru a trata pacienţii cu forme ușoare şi medii. Recunoaşte însă că există o lipsă de personal care va fi rezolvată.

Cristian Banu, manager al Spitalului Witting: 'Circuitele sunt funcţionale. Tocmai de aceea, dintr-un număr de 310 paturi au fost alocate pentru secţiile de medicină internă 1, 2 şi dermatologia doar un număr de 40 de paturi, tocmai pentru a fi funcţional spitalul, unde avem medici internişti, medic cardiolog, avem medic pneumolog. Am cerut de la doctorul Arafat detaşarea unui medic infecţionist la noi în spital'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.