Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protestatarii anti-restricții au început să fie ANCHETAȚI: percheziții la mai multe persoane

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam protest București

Procurorii şi poliţiştii au făcut, miercuri, noi percheziţii în dosarul deschis după violenţele de la protestul anti-restricţii din primăvară din Bucureşti. Au fost puse în aplicare 12 mandate de aducere, în judeţele Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov, dar şi în Capitală. Până acum, 21 de persoane au fost trimise în judecată.

”La data de 08 decembrie a.c., poliţişti ai Serviciului Grupuri Infracţionale Violente din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au pus în aplicare 12 mandate de aducere, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi furt calificat”, a transmis, miercuri, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că la sediul Serviciului Grupuri Infracţionale Violente au fost duse mai multe persoane cu vârste cuprinse 16 şi 24 de ani după punerea în aplicare a mandatelor de aducere în municipiul Bucuresti şi în judeţele Giurgiu, Calarasi şi Ilfov.

”Activităţile se desfăşoară într-o cauză vizând infracţiunile săvârşite în noaptea de 29/30 martie, în zona Piaţa Unirii ca urmare a unor proteste. enţionăm că până în acest moment, au fost trimise în judecată 21 de persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi furt calificat”, au mai precizat poliiştii.

La protestul anti-restricţii care a avut loc, în noaptea de 29 spre 30 martie, în Bucureşti au fost identificate 188 de persoane implicate în incidente.

Un grup de manifestanţi s-a aşezat pe carosabil, trei persoane au încercat să iasă din coloana de manifestanţi, iar la intervenţia jandarmilor au devenit violenţi şi au aruncat cu pietre în jandarmi, lor alăturându-li-se şi alţi protestatari.

De asemenea, protestatarii au incendiat şi distrus vitrine, tonomate de alimente, mobilier stradal, staţii de autobuz şi geamuri ale mijloacelor de transport.

12 jandarmi au fost răniţi, trei ajungând la spital.

Au fost date atunci 222 de amenzi în valoare de peste 200 de mii de lei, opt fiind acordate organizatorilor.

Foto: arhivă (caracter ilustrativ).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.