Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgărele manifestațiilor a luat-o la vale! Protestul de la Ministerul de Finanțe s-a extins în toată țara (lider sindicat)

minister

Bulgărele manifestațiilor a luat -o la vale! Protestul de la Ministerul de Finanțe s-a extins în toată țara (lider sindicat)

Liderul Sed Lex, Vasile Marica, spune că protestul spontan de joi al angajaților Ministerului de Finanțe s-a extins în toată țara. El afirmă că este posibil ca guvernul să intre într-un „blocaj financiar foarte puternic”, anunță Mediafax.

„Sunt mari șanse să apară proteste spontane necontrolabile, deoarece s-au acumulat frustrări foarte mari în cadrul Ministerului Finanțelor, nu neapărat legat de voucherele de vacanță sau de bani, ci e legat de sistem, de modul în care sunt tratați oamenii. A venit acum bomboana de pe colivă cu această ordonanță. În momentul în care noi încercam să le spunem că trebuie o grilă de salarizare separată, ne trebuie egalizarea salariilor în sistem, că avem oameni în același birou cu salarii diferite... Acum e un protest spontan care nu e organizat de sindicate. Colegii noștri nici nu vor neapărat să fim pe aici. În țară la ora actuală au început protestele”, spune Vasile Marica.

Liderul Sed Lex spune că este posibil ca guvernul să intre într-un „blocaj financiar foarte puternic”.

„Eu nu cred că mâine (mineri - n.r.) va lucra cineva. La ora actuală, la nivel național, din informațiile pe care le am la prima mână, sunt vreo 15.000 de persoane (care protestează - n.r.)”, adaugă Marica.

Sindicatele din finanțe declanșează proteste naționale. Sunt nemulțumiți de proiectul Ordonanței de urgență privind reducerea cheltuielilor bugetare, afirmând că pierd 700 de lei sau locurile de muncă. Angajații Ministerului de Finanțe au pornit deja un protest spontan pe holuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.