Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protestul din justiție, în presa străină: 'Magistrații români s-au reunit pentru a sprijini statul de drept'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam protest magistrați

Agenția de presă Reuters scrie despre protestul de duminică al magistraților, articolul fiind intitulat "Magistrații români s-au reunit pentru a sprijini statul de drept".

Jurnaliștii scriu că sute de magistrați au participat la un miting de susținere a unei justiții independente, după ce partidul de la guvernare a realizat o serie de modificări ale legislației din justiție în unul dintre cele mai corupte state din UE.

"Duminică, magistrații s-au strâns pe treprele Curții de Apel București având bannere pe care scria 'Pentru o justiție independentă'", potrivit Reuters.

Citește și Dăncilă vrea să îngroape securea războiului cu președintele! Ce surpriză i-a pregătit premierul lui Klaus Iohannis

În articol se precizează că în ultimele 2 luni au avut două proteste similare, menționându-se că nemulțumirile magistraților se referă la modificarea codurilor penale, susținerea procurorului general și solicitarea consultării Comisiei de la Veneția.

De la preluarea puterii, partidul a demarat un proces de revizuire a sistemului judiciar și de modificare a legislației pentru a decriminaliza mai multe infracțiuni, se arată în articol, jurnaliștii amintind că "mai mulți membri ai partidului, inclusiv liderul social-democrat Liviu Dragnea, sunt cercetați sau judecați pentru corupție".

În articol se amintește și de înlăturarea Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA, la cererea lui Tudorel Toader, dar și despre evaluarea procurorului general al României, Augustin Lazăr.

Reuters precizează că modificările realizate de social democrații în domeniul justiției au stârnit îngrijorarea Comisiei Europene privind respectarea statului de drept, România fiind încă monitorizată, dar și a Departamentului de Stat al SUA, precum și a miilor de magistrați, amintind de protestele de amploare.

Jurnaliștii arată că o situație similară privind respectarea statului de drept este în Ungaria și Polonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.