DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

PS Ieronim: 'Sfinţii Părinţi spun că nimeni nu poate să păşească pe drumul sfinţeniei dacă nu are calitatea omeniei'

www.wikipedia.org
biserica ortodoxa

„Sfinţii Părinţi spun că nimeni nu poate să păşească pe drumul sfinţeniei dacă nu are calitatea omeniei”, a precizat Episcopul vicar patriarhal Ieronim Sinaitul în predica rostită duminică la Patriarhie.

Ierarhul a evidenţiat legătura dintre omenie şi progresul duhovnicesc al fiecăruia, menţionând că este temelia pentru celelalte virtuţi creştineşti care duc spre Rai, potrivit basilica.ro.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Blue Air a depus actele pentru intrarea în insolvență: compania VA CONCEDIA angajați fără să le achite salarii compensatorii

Părintele Episcop a remarcat această calitate la centurionul din pericopa evanghelică, militar care i-a cerut lui Hristos să-i vindece servitorul.

„Acest sutaş arată omenie, nu se leapădă de slujitorul său, ci caută o cale de a-i aduce vindecare”, a precizat PS Ieronim.

„Avea o calitate care este cheia vieţii şi existenţei noastre înainte de a ne împărtăşi de darurile credinţei în Dumnezeu şi de a păşi pe calea progresului necontenit, pe calea sfinţeniei la care suntem chemaţi. Ea se numeşte omenie, ca un derivat al cuvântului om”.

Ierarhul a explicat că este esenţial ca noi, creştinii, să avem această calitate.

Vezi și: PNL şi USR-PLUS, la un pas să bată palma: Cum se vor împărţi sectoarele Capitalei (surse) .

„Omenia trebuie să fie prezentă în toţi oameni. Apoi, pe temelia omeniei, a smereniei şi a credinţei putem să clădim virtuţile creştine care înalţă pe om de la pământ la Cer şi îl face, dintr-o fiinţă omenească muritoare subiect al Împărăţiei Lui Dumnezeu”.

Dintre virtuţi, Preasfinţia Sa a pus accent pe smerenie. „Smerenia înalţă, smerenia oferă putere, smerenia te ajută să vezi în cel de lângă tine pe omul care poartă chipul lui Dumnezeu, te ajută să-ţi recunoşti greşelile şi să ai o sensibilitate sufletească deosebită ca să ceri iertare pentru greşelile tale, să urmăreşti în viaţa ta să fi în conformitate cu poruncile Lui”.

Liturghia a fost oficaită în baldachinul din curtea Catedralei Patriarhale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.