Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD reacționează la cererea FĂRĂ PRECEDENT a Departamentului de Stat al SUA: 'România e un stat suveran, Parlamentul legiferează, să indice articolul'

PSD2

"Statele Unite constată cu îngrijorare că Parlamentul României ia în considerare o legislaţie ce ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi slăbi independenţa sistemului judiciar în România", se arată într-o declaraţie de presă intitulată "România - propuneri ce afectează independenţa sistemului judiciar" şi care aparţine purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Heather Nauert.

Prin vocea vicepreședintelui Lia Olguța Vasilescu, totodată ministru în Guvernul României, PSD a reacționat prompt.

Citește și: Semnal de alarmă! Apa îmbuteliată, la preț de MARMURĂ! Ce pregătesc mai-marii statului

”România e un stat suveran, iar Parlamentul legiferează. Ar fi interesant să ne indice ei ce articol slăbește lupta împotriva corupției. Parlamentul e legitm ales și trebuie să legifereze. Dacă e un articol care ar slăbi independența justiției, să îl indice. Altfel, nu poti să spui cerem să fie retrasă. Să nu uităm că acum îl avem președinte pe Klaus Iohannis, iar ambasador al României în SUA e George Maior, e o explicație a ceea ce se întâmplă acum. Dacă e pe bază de proteste, cred că ar trebui să protestăm și noi. Văd că americanii sunt îngrijorați că protestează niște ONG-uri. O să protestăm și noi.”, a spus Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3.

Această legislaţie, "propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresul pe care România l-a făcut în ultimii ani de a construi instituţii judiciare puternice protejate de interferenţa politică", notează purtătorul de cuvânt în această declaraţie publicată luni pe site-ul Departamentului de Stat.

Citește și: Record de AMENZI! În ziua protestelor anti-Guvern, polițiștii au dat mii de sancțiuni – la cât se ridică valoarea totală a acestora

Statele Unite "îndeamnă Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi pun în pericol lupta împotriva corupţiei", adaugă purtătorul de cuvânt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.