Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD trimite un ministru la DNA. Asemănări cu dosarul Ponta-Ghiţă-Blair

guvern dacian ciolos

PSD condamnă atitudinea unui ministru din Guvernul Cioloş, care ar putea candida pe listele PNL Bihor la scurt timp după ce a făcut o vizită în judeţ şi a promis diverse lucruri. Cazul ar fi asemănător, spun social-democraţii, cu dosarul Ponta-Ghiţă-Blair.

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a efectuat recent un turneu în Bihor, alături de primarii liberali din judeţ şi secretarul general al PNL, Ilie Bolojan. Ministrul a promis includerea centurii metropolitane a Oradiei, dar şi a centurilor Aleşd şi Beiuş-Ştei în Master Planul General de Transport al României, deşi precedentul ministru afirmase în primăvara acestui an că UE nu mai permite modificarea Master Planului. Comportamentul lui Buşe este încadrat de preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, la capitolul „foloase nemateriale necuvenite, în scop electoral”.

Vezi şi: Văzut de mulți premierul PSD, Vasile Dâncu dă vestea mult așteptată: 'Îmi respect cuvântul'

Într-o conferinţă de presă susţinută luni, Mang s-a lăudat că PSD Bihor are destui candidaţi şi nu apelează la „importuri”, aşa cum face PNL cu ministrul tehnocrat, despre care a afirmat că ar putea fi cercetat penal, pentru „foloase nemateriale necuvenite, în scop electoral”, la fel cum este cercetat de DNA deputatul Sebastian Ghiţă, acuzat că în 2012 a finanţat o vizită a fostului premier Tony Blair la Bucureşti, pentru a-i face campanie lui Victor Ponta, în schimbul candidaturii într-un colegiu din Prahova.

„Nu cred că este cazul, nici dacă am fi fost la putere, să defilez pe-aici cu un ministru care în ultimele două săptămâni de mandat să-mi promită marea cu sarea şi apoi îşi dă demisia şi pleacă, să vină să candideze de-aici”, a declarat Mang, potrivit ebihoreanul.ro.

Vezi şi: Udrea acuză: Procurorii vor să facă loc tehnocraţilor şi USR-ului/ VIDEO

Mang a continuat spunând că „sper să nu fie pe listă domnul ministru, pentru că unii şi-ar putea pune întrebarea că s-a folosit de informaţii publice şi chiar s-au promis chestiuni publice (n.r. – proiectele anunţate pentru Bihor) doar ca să păcălească electoratul, să tragă nişte voturi, adică foloase nemateriale necuvenite, pentru campania electorală”.

„Am un coleg, eu, care a fost chemat la DNA pentru că se spune că o persoană privată (n.r. – Sebi Ghiţă) a sponsorizat, din bani privaţi, o vizită privată, a cuiva, doar ca să i se ofere un colegiu după aia? Este în această situaţie un ministru care vine şi face promisiuni din bani publici, care sunt neacoperite de adevăr, ca să fie pus pe listă, să atragă voturi? Care-i diferenţa între ei?”, a mai spus Mang, făcând comparaţia între prietenul lui Ponta şi actualul ministru al Transporturilor.

Vezi şi: Liviu Dragnea a dat lovitura în Senat. Vezi ce TAXE și IMPOZITE vor fi ELIMINATE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.