Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Psihoza din Harghita. Ex-ambasador al României în Africa pune un diagnostic delicat

discriminare

Doctor în filosofie, fostul ambasador al României în Senegal, Ciprian Mihali, condamnă în termeni duri revolta din Harghita împotriva a doi brutari de culoare din Sri Lanka.

  • Context: Peste 300 de persoane au participat, sâmbătă, la Căminul Cultural din Ditrău, la o adunare populară unde s-a discutat situația angajării a doi cetățeni de culoare din Sri Lanka la brutăria din comună. Oamenii insistă că nu vor emigranți în satul lor și se tem că un sfert din comună o să fie locuită de imigranți. „Să presupunem că şi alţi întreprinzători vor aduce câte şase muncitori la noi în sat, pentru câţiva ani. Trec doi ani, vor cere să se stabilească aici şi o să-şi aducă familiile şi după ce trec patru-cinci ani ne trezim că un sfert din casele din Ditrău sunt locuite de oameni de culoare. De asta ne temem noi, nu doar de cei doi sri- lankezi, ci de consecinţe, trebuie sa ne gândim bine la consecinţe că nu este vorba doar de ziua de mâine sau poimâine, este vorba de viitorul nostru, viitorul copiilor şi a nepoţilor noştri", afirmă o femeie, a scris HotNews.

Fostul ambasador al României în Senagal scrie:

„Oamenii din Ditrău spun că nu pot mânca pâine făcută de mâini negre. Pâinea albă nu se face decât din mâini albe, cred ei, acești bieți oameni cu mințile mai întunecate decât orice mână din lume.

Am avut șansa extraordinară să trăiesc și să-mi cresc un copil vreme de patru ani în Africa; iar de alți trei ani, să-l duc la o școală în care nu sunt mai mult de doi sau trei copii de aceeași naționalitate într-o clasă. Dar, mai ales, acest copil a avut norocul să fie ținut în brațe, legănat, sprijinit, protejat, hrănit de multe mâini negre, să mănânce din aceeași farfurie cu mâna lui alba alături de mâini negre, să fie împodobită pe mâna ei albă de mâini negre.

Iar această dragoste între mâna albă și mâna neagră l-a făcut pe acest copil să fie mai senin în gânduri decât orice țăran fricos din Ditrău. Murdăria nu e pe pâinea făcută de doi străini, ci în otrava picurată zi după zi de niște ticăloși de la București și de la Budapesta, pentru care frica e cel mai eficient argument pentru a-i menține pe oameni în aceeași robie ca acum 500 sau 1000 de ani. Ticăloși care le-au zdrobit mințile lăsându-le numai mâinile să robotească în sărăcie și gurile să repede ca niște papagali ce aud la televizor.

În 2013, în prima lui zi de grădiniță africană, fiind primul copil „de culoare” din acel loc, copilul nostru a fost pipăit minute în șir cu mânuțele negre de zeci de copii care doreau să se asigure că este o ființă reală, ca ei. Odată această probă trecută, nu-i mai despărțea și nu-i mai speria nimic.

Nu cei doi muncitori din Sri Lanka sunt sălbatici și nici mâinile lor nu sunt murdare. Sălbăticia, monstruozitatea este a celor care și-au pierdut și dramul de omenie pe care îl aveau poate cândva, pentru că și l-au târguit pe mai nimic, pe niște minciuni cu care își hrănesc animalul urii cuibărit în mințile lor fricoase și chinuite”, a scris pe Facebook.

Vezi si: Lia Olguța Vasilescu fuge pe contrasens în PSD: palmă grea pentru Marcel Ciolacu într-un discurs tăios la Craiova / VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.