Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PUSL: 'Votul de azi din Consiliul JAI confirmă teoria că UE are țări de mai multe categorii!'

Radu Pop
Shengen Visa
Nu schengen

Votul de azi din Consiliul JAI confirmă teoria că UE are tări de mai multe categorii, transmite Partidul Umanist Social Liberal într-un comunicat de presă.

„Votul dat astăzi de Austria și Olanda, împotriva aderării României și Bulgariei la spatiul Schengen, vine să întărească teoriile potrivit cărora în Uniunea Europeană țările sunt de mai multe categorii, existând și țări de categoria întâi, dar și țări de categoria a doua, care sunt tratate ca atare.

România, țară cu un puternic entuziasm popular în ceea ce privește proiectul european, riscă să devină o țară în care curentul eurosceptic câștigă tot mai mult teren, dat fiind faptul că două state, pe care România le-a tratat întotdeauna cu respect, și-au permis să-i calce acesteia interesele în picioare, bazându-se pe premize total greșite, chiar false.

Ne exprimăm convingerea că, în ciuda puternicei opoziții venite din partea unor țări care fac în felul acesta jocul Rusiei, România va intra în 2023 în spațiul Schengen, pentru că îndeplinește toate condiițile tehnice, lucru confirmat în repetate rânduri de numeroși oficiali europeni, inclusiv de vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, în cursul zilei de azi:

“România, Bulgaria și Croația sunt pregătite din punct de vedere tehnic pentru a se alătura Schengen. Au făcut ceea ce le-am cerut să facă. Au făcut chiar mai mult decât ceea ce le-am cerut să facă.”

Ne pare rău că astăzi Austria și Olanda au slabit spațiul Schengen, în loc să-l întărească, vulnerabilizând în felul acesta întreaga Uniune Europeană”, a precizat PUSL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.