Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Puțini știu că șlagărul 'Bună seara, iubite', interpretat de Loredana Groza, este doar un cover. Cine a compus și interpretat de fapt această melodie? - Audio

impact.ro
loredana groza

Povestea șlagărului "Bună seara iubite", interpretat de Loredana Groza alături de Ion Caramitru, este una fascinantă. Această piesă a fost lansată în anul 1988 și a marcat momentul în care Loredana a devenit o adevărată stea în lumea muzicii. Succesul și impactul acestei colaborări au adus o nouă dimensiune carierei sale.

Loredana avea 18 de ani atunci. Piesa nu a fost cântată prima oară de Loredana. Piesa s-a aflat în repertoriul frațiilor Chiriac. Aceștia sunt doi fii de țărani, care au debutat la o vârstă fragedă. Ion s-a născut și a murit în aceeași zi 20 septembrie. Fratele său Gelu trăiește și azi.

Cei doi provin dintr-o familie cu 7 copii. De timpuriu – încă din timpul claselor primare – au intrat în contact cu muzica, cântând într-un grup de mandolină, scrie newsweek.ro.

Instrumentul la care au cântat este chitara, ei debutând la vârsta de 10 ani. Au fost remarcați de Adrian Păunescu, cel care i-a lansat lșa Cenaclul Flacăra. Între 1975 și 1986 au cântat piese ca: “Moartea Căprioarei”, “Bună seara, iubito!”, “Ne uitam ca doi copii”, “Trandafirul Albastru”, “Voi cânta iubirea”.

Varianta originală

 

Loredana Groza a cântat piesa în anul 1988. Ea a povestit cum s-a întânit cu actorul Ion Caramitru care va recita versurile scrise de Lucain Avramescu.

Istoria piesei „Bună seara iubite”, cântată de Loredana și Caramitru

„Am avut un șoc când l-am întâlnit la Sala Sporturilor. Nu știam că voi avea această surpriză, dar în momentul în care a început cântecul dânsul a apărut din culise recitând și a avut un moment, toți cei care au fost prezenți acolo și-l amintesc și acum.

A fost un moment electrizant, a fost divin, am început să plâng, să mă frec la ochi pentru că nu-mi venea să cred că îl văd pentru prima oară. Vocea lui este inconfundabilă și îți trezește toate stările: bucurie, tristețe, nostalgie, orice emoție reușea să transmită prin vocea, energia lui”, a dezvăluit artista.

O noapte lungă și epuizantă

„În noaptea în care am înregistrat, atunci a fost o noapte extrem de lungă, sute de duble, eram epuizată, nu avem niciun fel de studii de canto... Încercarea mea și dorința de a ma depăși, când am auzit mixajul și când am văzut cum a reușit să îmbine vocea mea cu a lui Ion Caramitru, Adrian Enescu, m-a făcut să plâng. M-am simțit speriată într-un mod pozitiv. Simțeam că va veni un tsunami după acest cântec și parcă îmi era teamă să-l cânt pentru că știam că îmi va schimba viața. Asta s-a și întâmplat”, a povestit cântăreața.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.