Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RA-APPS pregătește de zor vila de peste două milioane de euro pentru Iohannis după ce își va termina mandatul (surse)

Cristian Șuțu
vila de protocol strada gogol 3

Regia Protocolului de Stat a decis să pregătească un imobil de 842 mp din cartierul Primăverii pentru un înalt demnitar al statului român. Nu se știe deocamdată cui va fi atribuită reședința.

Surse din administrația publică centrală spun că pe strada Nikolai Gogol, la numărul 3, va fi reședința președintelui Klaus Iohannis, după ce acesta își va termina mandatul., informează digi24.ro.

Guvernul României a aprobat zilele trecute trecerea acestui imobil în proprietatea publică a statului, mai exact în gestiunea Regiei Autonome a Protocolului de Stat.

Este vorba despre un imobil de 842 mp, care conține o clădire S + P + 1 E în suprafață construită la sol de 252 mp, încă o clădire cu un nivel de 43 mp și un garaj de 30 mp. Potrivit actelor oficiale, imobilul de protocol are o valoare de 11,09 milioane de lei, ceea ce înseamnă circa 2,2 milioane de euro.

Misterul asupra destinației acestei reședințe este unul aproape total

În Nota de Fundamentare a actului normativ se face trimitere la o ordonanță a guvernului din anul 2002, mai exact la articolul 2, litera a, care spune cui se repartizează reședintele oficiale de protocol: “pentru Preşedintele României, preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor, primul-ministru şi persoanele care au avut calitatea de şef al statului român”.

Surse din administrația publică centrală au declarat pentru digi24.ro că “nu se știe cui va fi atribuită”, dar că toate indiciile duc către președintele Klaus Iohannis, care se apropie de finalul mandatului și care va avea dreptul, potrivit legii, la o locuință de protocol pe parcursul întregii sale vieți.

Vila de protocol de pe strada Gogol 3 se află în imediata vecinătate a unei alte reședințe de protocol. Acolo este reședința oficială a actualului președinte în funcție al României.

Sursele menționate au mai spus că Guvernul a emis această Hotărâre la începutul anului pentru a regla situația juridică a imobilului respectiv, dar mai ales pentru a putea fi renovată până la sfârșitul anului, când se termina mandatul actualului președinte Klaus Iohannis.

În Nota de Fundamentare a HG se explică faptul că imobilul din str. Nikolai Gogol nr.3, sectorul 1, trece în domeniul public al statului şi administrarea R.A.-A.P.P.S. fiind destinat ca “reşedinţă oficială”.

Tot acolo se vorbește despre “suportarea cheltuielilor aferente utilizării imobilului şi a dotărilor acestuia”, care vor reveni în sarcina instituției care beneficiază de alocare. În cazul de față, Administrației Prezidențiale.

Potrivit legii, “R.A.-A.P.P.S. va încheia cu instituţiile în care îşi desfăşoară activitatea persoanele beneficiare contracte de închiriere şi contracte de prestări de servicii cu privire la cheltuielile de întreţinere pentru energie, gaze, apa, canal, amortizarea şi uzura mijloacelor fixe şi obiectelor de inventar, taxele şi impozitele pe clădiri şi terenuri”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.