Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat: 'Trebuie să ajungem să avem de gardă în permanenţă o echipă de scafandri'

Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a spus marţi, la Constanţa, că numărul scafandrilor de care dispune Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) este insuficient, intenţionându-se creşterea numărului acestora, iar pe litoral să se formeze, în sezonul estival, echipe de scafandri de intervenţie rapidă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Metodă inedită de a face rost de bani! Cât cere Adrian Mutu pentru 10 secunde

"Numărul scafandrilor nu este suficient, numărul scafandrilor este puţin, norocul nostru este că ne mai ajută şi colegii de la Ministerul Apărării. Intenţia noastră este să formăm scafandri pentru toate judeţele care au ape interioare, râuri, lacuri, bineînţeles plus Constanţa. Intenţia este să ajungem să avem de gardă în permanenţă o echipă de scafandri. Deci vreau, încet-încet, ca scafandrii să devină salvatori, nu numai recuperatori de persoane decedate. Şi asta înseamnă o intervenţie rapidă, o intervenţie la timp, asta înseamnă o analiză asupra nevoii, mai ales în perioada sezonului, şi o analiză asupra locurilor unde vor fi amplasate echipe care sunt de serviciu de scafandri", a declarat Arafat, cu prilejul participării la prezentarea bilanţului activităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea".

Reprezentantul DSU a menţionat că numărul scafandrilor va creşte, în acest sens fiind în derulare un proiect privind înfiinţarea unui centru de formare şi antrenament pentru scafandri la Mangalia.

"Pentru asta trebuie să creştem numărul lor (al scafandrilor - n.r.). Centrul, ăsta este scopul lui, să crească numărul scafandrilor pentru IGSU şi să facă formarea şi formarea continuă pentru ei, şi tot în interiorul instituţiei", a mai afirmat Raed Arafat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.