Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raețchi (PNL): Romania are acum o cupolă defensivă. Rusia se teme de statele pe care nu le poate intimida

captura TV
Ovidiu Raetchi

Prezent la B1TV, in cadrul emisiunii Check Media, presedintele Comisiei de Aparare PNL, Ovidiu Raețchi, a declarat că Rusia reacționează ostil la programele de modernizare ale Armatei Romane pentru ca acestea reduc capacitatea de agresiune și distrugere de care regimul lui Putin are nevoie din ratiuni psihologice:

Vezi și: Cum a împărțit Guvernul Orban banii alocați CJ-urilor, din Fondul de rezervă bugetară, pentru salariile angajaților DGASPC / LISTA COMPLETĂ

"Strategia militara rusă a ramas în anii 1980, când capacitatea mutuala de distrugere era asigurata. Cand presedintele Ronald Reagan a lansat programul Star Wars, URSS s-a prabușit. Un sistem eminamente defensiv, cinetic, cum e scutul de la Deveselu, impacienteaza Rusia doar pentru ca îi reduce din capacitatea de distrugere. Rușii spun ceva de genul:《Nu mai avem capacitatea garantată de a va distruge și asta ne sperie, ne amenință.》Programul 2% din PIB pentru Apărare asigură României, prin sisteme de tip Patriot, care se adaugă facilității de la Deveselu, o cupola defensivă din ce in ce mai puternică. Și asta e esențial, pentru ca Rusia nu a iertat niciodată România în istorie când a surprins-o slabă, fie ca vorbim despre 1812, 1940 sau 1945", a conchis deputatul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.