Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport: Ucraina va avea nevoie de cel mai mare plan de reconstrucţie din Europa de la Al Doilea Război Mondial

Wikipedia
ucraina steag drapel

Deşi finalul războiului este încă necunoscut, este clar că Ucraina va avea nevoie de cel mai mare plan de reconstrucţie din Europa de la Al Doilea Război Mondial, se arată în raportul "O redresare economică durabilă pentru Ucraina: pentru oameni şi natură".

Raportul comun a fost scris şi produs de WWF Europa Centrală şi de Est şi WWF-Ucraina, împreună cu Boston Consulting Group (BCG), în cadrul parteneriatului global WWF-BCG, care datează din 2012.

Planificarea pentru reconstrucţia după război a început deja, Guvernul ucrainean prezentând un proiect al planului de redresare la conferinţa de la Lugano, din iulie, în care participanţii s-au angajat ca unul din principiile cheie ale redresării să fie sustenabilitatea, potrivit Agerpres.

Raportul WWF-BCG prezintă modul în care pot fi realizate aceste obiective de sustenabilitate. Deşi circumstanţele sunt sumbre, dacă sustenabilitatea este în centru şi reformele sunt implementate adecvat, acest efort ar putea modela un model economic sustenabil pentru Ucraina, Europa şi lume.

Modernizarea economiei şi a infrastructurii Ucrainei într-un mod care să fie în armonie cu natura şi nu împotriva ei ar genera multe beneficii, inclusiv îmbunătăţirea securităţii cu o dependenţă mai redusă de importurile de combustibili fosili şi accelerarea dezvoltării economice şi crearea de locuri de muncă. O astfel de reconstrucţie ar accelera integrarea Ucrainei în UE şi s-ar alinia politicilor cheie, cum ar fi Pactul Verde European, la care s-au angajat deja autorităţile de la Kiev.

Planul de redresare nu ar trebui să urmărească doar reconstruirea a ceea ce a fost distrus, ci mai degrabă să se concentreze asupra viitorului: investiţiile trebuie să fie transformaţionale şi durabile, să lucreze mai degrabă cu natura decât împotriva naturii. Începând cu schimbările climatice, planul ar trebui să asigure că Ucraina poate cel puţin să-şi realizeze şi, potenţial, să îşi crească ambiţiile de dinainte de război de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 65% până în 2030 faţă de 1990 şi de a ajunge la zero până în 2060 - toate în timp ce se adaptează la un viitor cu un impact sporit al schimbărilor climatice.

Mediul natural este baza unei economii puternice şi rezistente, precum şi a unei societăţi sănătoase. Bunurile şi serviciile ecosistemice sunt evaluate la aproximativ 185 miliarde dolari/an, ceea ce este aproximativ echivalent cu PIB-ul Ucrainei. În fiecare sector acoperit de raport (care acoperă două treimi din PIB şi aproximativ 90% din exporturi), există oportunităţi de decarbonizare, reducerea utilizării resurselor şi valorificarea soluţiilor bazate pe natură.

Raportul reprezintă un pas important în cadrul eforturilor WWF de a sprijini reconstrucţia Ucrainei. Este o bază pentru colaborarea cu cei care iau decizii din interiorul şi exteriorul Ucrainei, precum şi cu părţile interesate din sectorul privat, societatea civilă şi comunităţile din sectoarele cheie pentru dezvoltare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.