Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raportarea Integrată 2020: Noul concept digital de prezentare a informaţiilor dezvoltat de Enel

enel

Enel a anunţat, luni, noul său concept digital de prezentare a informaţiilor economice, sociale, de mediu şi de guvernanţă, în conformitate cu abordarea strategică "Open Power pentru un viitor mai luminos. Susţinem progresul sustenabil", se arată într-un comunicat de presă al companiei, transmis luni AGERPRES.

"Raportarea Integrată 2020 este noul mod în care Enel vorbeşte despre capacitatea de a genera valoare durabilă pe termen scurt, mediu şi lung pentru toţi. Noul concept de capitalism al părţilor interesate, care ghidează acţiunile noastre, ne-a permis să identificăm şi să înţelegem aşteptările părţilor interesate şi să creăm o abordare interactivă şi interconectată în comunicare, care ne permite să integrăm informaţiile disponibile în documentele noastre într-o viziune holistică a Grupului şi a procesului de creare a valorii prin intermediul unui model de afaceri sustenabil", subliniază Alberto De Paoli, director financiar al Grupului Enel.

Potrivit sursei citate, Raportarea Integrată 2020 se bazează pe structura sa digitală, depăşeşte dimensiunile documentelor individuale de raportare, valorificând la maximum conţinutul lor în ceea ce priveşte circularitatea informaţiilor, scrie Agerpres.ro.

În acest context, noul concept permite navigarea interconectată şi personalizată a conţinutului bazat pe domenii specifice de interes şi a analizei aprofundate, pentru a descoperi Grupul Enel, modelul său de business durabil, strategia, procesul său de creare de valoare şi angajamentul de combatere a schimbărilor climatice.

"Prin storytelling, vrem să descriem strategia Enel şi modelul său de business sustenabil şi integrat într-un mod inovator. Făcând acest lucru, putem ilustra viziunea Enel care combină sustenabilitatea şi inovaţia, în care impulsul pentru schimbare şi creativitatea oamenilor noştri conduc angajamentul constant al Grupului, în armonie şi sinergie cu toate părţile interesate, contextul social în care operăm, partenerii noştri industriali, comunitatea financiară, colegii noştri. Doar aşa putem crea cu adevărat progrese durabile, în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale ONU", a declarat Ernesto Ciorra, Chief Innovability Officer al Grupului Enel.

De asemenea, Enel a confirmat şi consolidat abordarea "Core&More" în sistemul său de raportare, în care Raportul Anual Integrat este documentul "Core", fiind însoţit de documentele aprofundate şi detaliate "More", pentru a răspunde aşteptărilor diferitelor categorii de părţi interesate. Aceste documente includ: Raportul de Sustenabilitate, Situaţiile financiare ale Enel SpA, Raportul privind Guvernanţa Corporativă şi Structura Acţionariatului şi Raportul privind Politica de Remunerare.

Totodată, compania a adoptat noile standarde solicitate de Iniţiativa de Raportare Globală (GRI), orientările Consiliului Internaţional de Afaceri (IBC) al Forumului Economic Mondial (WEF), precum şi indicatorii impuşi de Consiliul pentru Standarde de Contabilitate a Sustenabilităţii (SASB, în ceea ce priveşte sectorul principal de referinţă al Enel, "Sectorul utilităţilor electrice şi al generatoarelor de energie").

Enel, companie energetică multinaţională şi un lider integrat pe pieţele globale de electricitate, gaze naturale şi energii din surse regenerabile, activează în peste 30 de ţări din lume, având o capacitate totală instalată de peste 88 GW.

În România, compania este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, precum şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, din anul 2005.

Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării (Muntenia Sud - inclusiv Bucureşti, Banat şi Dobrogea) şi acoperă o treime din piaţa locală de distribuţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.