Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan îi bagă în corzi pe cei din PSD: 'PNL nu poate să fie în niciun caz un susținător al unor creșteri de taxe exclusiv pentru zona privată!'

digi24.ro
rares bogdan

Rareș Bogdan îi bagă în corzi pe cei din PSD: 'PNL nu poate să fie în niciun caz un susținător al unor creșteri de taxe exclusiv pentru zona privată!'

PNL nu poate să fie în niciun caz un susținător al unor creșteri de taxe exclusiv pentru zona privată, transmite prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan. „E exclus să ieșim de la guvernare. Colegii mei mei care au afirmat asta au supărări, pe bună dreptate, și au tras un semnal de alarmă. Dar nu s-a pus problema în PNL în niciun for de conducere”, a spus Rareș Bogdan, la postul Digi24.

„Au fost voci care au tras semnale de alarmă cu privire la ce se întâmplă în cazul în care măsurile fiscale ar fi luate așa cum au apărut în draftul din mass-media. Vă pot spune 100% că măsurile fiscale nu vor fi luate așa, pentru că PNL nu susține acea variantă de draft. PNL și liderii săi consideră că efortul nu trebuie să fie pus exclusiv în zona companiilor private”, a punctat Bogdan.

Apel la „dialog”

El a adăugat că nu crede că premierul Marcel Ciolacu își va depune mandatul dacă măsurile fiscale nu sunt adoptate. „Eu cred în dialog. În situația în care este România astăzi, cu un front de 650 km care în loc să se potolească, crește în intensitate de la o zi la alta, pur și simplu nu putem ieși de la guvernare, chiar dacă calculul electoral ar arăta mai bine așa. Nu putem să aruncăm România în criză politică și nu o vom face”, a spus Rareș Bogdan.

Ce ar putea să facă Iohannis

El a adăugat că președintele Klaus Iohannis nu va declanșa alegeri anticipate. „În schimb, PNL nu poate să fie în niciun caz un susținător al unor creșteri de taxe exclusiv pentru zona privată, a companiilor mici și mijlocii, fără să facem o reformă a statului”, a spus Bogdan.

Contre în PNL, dar și împotriva PSD

Comentariile lui Bogdan vin după ce și Emil Boc, primarul Clujului, a anunțat că nu susține ieșirea de la Guvernare.

Declarația lui Emil Boc vine în contradicție cu cea a unor voci din PNL, care au cerut ieșirea de la guvernare, după amenințările lui Marcel Ciolacu. Premierul  a provocat tensiuni în coaliție, după ce a declarat că își depune mandatul dacă PNL nu acceptă măsurile fiscale.

Vicepreședintele PNL Florin Roman, fost ministru, a declarat miercuri la RFI că liberalii nu pot rămâne în coaliția de guvernare dacă PSD nu le ascultă punctul de vedere pe măsurile fiscale și i-a reproșat premierului Marcel Ciolacu afirmația legată de depunerea mandatului.

Florin Roman spune că vocea liberalilor trebuie să fie ascultată în coaliție și vorbește de ieșirea de la guvernare după apeluri similare ale unor colegi, cel mai recent fiind al șefului CJ Cluj, Alin Tișe, dar și al liderului PNL Timișoara, Cosmin Tabără care se teme că PNL riscă să dispară dacă devine brelocul social-democraților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.